Gezim Morina zapušča Helios Sunse

Košarkarski klub Helios Suns Domžale in nekdanji slovenski, zdaj pa kosovski reprezentant, Gezim Morina, sta sporazumno prekinila sodelovanje. Morina je namreč dobil ponudbo iz domačega kraja, v naslednjih dneh se seli v Suvo Reko, na Kosovo.

Gezim Morina (203 cm, 1992) je v letošnji sezoni državnega prvenstva v dresu Helios Sunsov v povprečju beležil po 4,8 točke in 3,1 skoka na tekmo, zaradi okužbe s Covid-19 pa je izpustil prvi ABA2 turnir. V teh dneh je na njegov naslov prispela zanimiva ponudba kosovske Suve Reke, kluba iz njegovega domačega kraja, kjer postavljajo temelje ambiciozni zgodbi. Pred tednom dni se je ta preselil tudi Erjon Kastrati, ki smo ga v Sloveniji spremljali v dresih Olimpije, Krke in nazadnje Primorske.

“V Domžalah bo z odhodom Morine več bremena padlo na novinca Reggieja Keelyja, verjamemo pa, da bo uspešne predstave, kot do sedaj, še naprej kazal 19-letni Bine Prepelič,so ob odhodu Morine povedali v domžalskem košarkarskem klubu Helios Suns.

“Rad bi se zahvalil vsem v domžalskem klubu, tako upravi kot trenerskemu štabu, ter ostalim, ki so poskrbeli, da se tukaj vedno počutim kot doma. Domžale bodo ostale moj drugi dom. Je pa zame to letos res čudna sezona. Od poškodbe do angine, pa nato še koronavirus, enostavno se nisem normalno sestavil. Ko je prišla ponudba iz domačega kraja, nisem veliko razmišljal. Želijo sestaviti resno zasedbo, napredujejo iz sezone v sezono, hkrati pa me tam čaka kar nekaj poznanih obrazov. Nekako čutim, da je nov, svež začetek tisto, kar trenutno rabim. Še enkrat pa hvala vsem v Domžalah za izredno korekten odnos, verjamem, da se bodo naše poti v prihodnje še križale,” je ob zaključku sodelovanja s Helios Sunsi povedal Gezim Morina.

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež

 

Tagi