Domžalske košarkarje bo vodil Damjan Novaković

V nizu sprememb v klubskem kadru Helios Suns, ki so posledica dveh sezon rezultatskih presežkov, so prišli tudi do ene najpomembnejših. Člansko ekipo bo naslednji dve sezoni vodil slovenski trener Damjan Novaković.

Vodstvo Helios Suns se je odločilo za strokovnjaka, ki združuje izkušnje z modernim pogledom na igro, je lahko kos nalogam v mednarodnih tekmovanjih in s svojim poznavanjem košarkarskega okolja in občutkom za kolektivno delo z vsemi generacijami igralcev vnaša sigurnost v nadaljevanje uspešnega projekta domžalskega športnega ponosa. Kmalu bodo znani tudi ostali člani strokovnega štaba, s katerim bodo vstopili v sezono polno novih izzivov.

»Damjan Novaković se ni ustrašil stopiti v velike čevlje, ki mu jih je zapustil njegov predhodnik in se nemudoma odzval. Izjemno težko je bilo poiskati slovenskega strokovnjaka, ki ima potrebne izkušnje za sestavo nove ekipe, ki se nam obeta v Domžalah. Trener Heliosa mora biti »multipraktik«, saj od njega pričakujemo spopadanje na več frontah in hkrati razvoj domačih mladih igralcev. Ob vsem tem smo želeli v klubu tudi osebo s pozitivno energijo in čutom za kolektiv. Sam sem prepričan, da je prav kemija, ki smo jo ustvarjali v zadnjih sezonah tista, ki je na koncu prevesila dober rezultat v odličnega. Damjan Novaković je v preteklosti vedno znova dokazoval, da je vsega tega sposoben, zato smo prepričani, da mu bo uspelo tudi v naši sredini,« je ob prihodu novega trenerja povedal Matevž Zupančič, direktor KK Helios Domžale.

Damjan Novaković, trener KK Helios Domžale: »Zavedam se kako dobre rezultate je klub dosegal v preteklem obdobju in zelo cenim delo mojega predhodnika. Vem, da me čaka težka in odgovorna naloga, ki pa se je ne bojim. Hvaležen sem vodstvu kluba, da jo je zaupalo prav meni. Cilji Heliosa so vedno visoki in naša naloga ostaja, da dihamo za ovratnik obema ABA1 ligašema, v ABA2 ligi, ki bo kot kaže še močnejša, pa se moramo boriti po najboljših močeh in se prebiti do playofa, kjer pa je vedno mogoče vse. Dobro se zavedam pomena vključevanja mladih igralcev v člansko ekipo, čemur bom zavestno sledil. Pred domžalskimi navijači je bilo vedno lepo nastopati kot nasprotnik, užitek je bilo spremljati tekme v polni »Komunali« kot gledalec, še bolj pa se veselim naše skupne poti v novi vlogi.«

Damjan Novaković se je s košarko pričel ukvarjati v domačem Mostarju, nastopal pa tudi za Borac iz Banja Luke in Široki Brijeg. Leta 1991 se je preselil v Slovenijo, kjer je igral za Rogaško Donat MG in Zagorje. Večino kariere je nato preživel pri Šentjurju, kjer je tudi začel trenersko pot v sezoni 2005/2006. Velik pečat je pustil v Rogaški, kjer je deloval med leti 2013 in 2020, lani pa znova vodil ekipo Šentjurja.

V svoji trenerski karieri je svoje ekipe večkrat popeljal do polfinala državnega prvenstva in pokala. Dvakrat pa je bil zaustavljen šele v finalu državnega prvenstva. Med letoma 2013-15 je bil tudi selektor slovenske mlade reprezentance do 20 let.

Miha Ulčar; Foto: Helios Suns

 

Tagi