Domžalska Sonca močnejša za 25-letnega in 206 cm visokega ameriškega centra Dennisa Tunstalla

Slovenske parkete je Dennis Woodrow Tunstal Jr. več kot uspešno preizkušal v lanski sezoni, ko je nosil dres Zlatoroga iz Laškega in v Ligi Nova KBM dosegal povprečno 12,5 točke in 10,2 skoka, z drugo najboljšo povprečno valorizacijo v državnem prvenstvu – 21,4. Tunstall se je sicer izobraževal na ameriški univerzi Towson, svojo evropsko pot začel v Luksemburgu, od koder se je lani preselil k Laščanom. Zaigra lahko na obeh centrskih pozicijah, velja za vsestranskega košarkarja, ki mu ne manjka borbenosti v napadu in obrambi.

Dennis Tunstall, Helios Suns: “Veseli me, da se vračam v Slovenijo, kjer sem se že v pretekli sezoni dobro znašel. Ponosen sem na priložnost, ki me čaka v Domžalah. Po najboljših močeh bom pomagal novi ekipi do uresničitve zastavljenih ciljev.”

Nekaj utrinkov košarkarskih veščin Dennisa Tunstalla iz prejšnjih dveh sezon:

Zlatorog Laško, 2021/22

 

Amical Steinsel, Luksemburg, 2020/21

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Dennisa smo spremljali že v prejšnji sezoni, ko nam je s svojimi potezami in odnosom do igre hitro postal zanimiv. Ena od njegovih prednosti je tudi, da že pozna tekmovanje in okolje, v katerega prihaja. Veseli me, da smo se dogovorili za sodelovanje in verjamem, da se bo dobro vklopil v ekipo, ki jo letos iz športnih in ekonomskih razlogov gradimo malce pozneje. Potrdili se bomo, da znova najdemo prave kombinacije in zadržimo odlično kemijo pretekle sezone.”

Avtor: Helios Suns Domžale; Foto: KZS/alesfevzer.com

 

Tagi