Domžale ta teden gostijo zaključni turnir NLB ABA2 lige

Organizatorji strnili pričakovanja

Mednarodna košarkarska sezona se počasi bliža h koncu in z današnjo novinarsko konferenco Košarkarskega kluba Helios Suns, ki je potekala v Športni dvorani Domžale, se je tudi uradno pričel uvod v zaključni turnir NLB ABA2 lige. Boj za lovoriko, osmih najboljših ekip tekmovanja, se bo v Športni dvorani Domžale odvijal, med 12. in 16. aprilom.

V uvodu je zbrane na novinarski konferenci pozdravil športni direktor ABA lige, Milija Vojinović in se zahvalil za dobrodošlico in organizacijo tekmovanja. Povedal je, da je NLB ABA liga v zadnjih sezonah naredila velik korak naprej glede priljubljenosti. “Po 91 tekmah, nas čaka še 7 zanimivih tekem. Helios Sunsi so si z osvojenim prvim mestom zaslužili možnost organizacije turnirja. Zahvaljujem se klubu, da so vabilo sprejeli. Organizacija je na vrhunskem nivoju in prepričan sem, da bomo vsi skupaj uživali v vrhunski košarki. Zmagovalec si bo priboril nastopanje v elitni Admiral bet ABA ligi, finalist pa možnost, da se tja uvrsti skozi kvalifikacije.”

(Foto: Barbalič Photo)

Županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec je nadalje poudarila: “V čast mi je, da vas lahko pozdravim v imenu Občine Domžale, kjer domuje košarkarski klub. V naši občini, občini Domžale, ki jo rada opišem kot prostor zadovoljnih ljudi, je šport pomemben del skupnosti. To kažemo ne samo z besedami, ampak tudi z vso infrastrukturo, ki je umeščena v prostor, in s programi, ki jih tudi finančno podpiramo. Navijamo za vse, najbolj pa za naš domači klub. Košarkarskemu klubu Helios Suns, igralcem, trenerski ekipi in vodstvu želim dobro igro na zaključnem turnirju lige NLB ABA2, prav tako tudi na vseh nadaljnjih tekmovanjih. Vse navijače pa vabim, da se srečamo na tribunah in jih podpremo v Športni dvorani Domžale.”

(Foto: Barbalič Photo)

Misli je ob koncu strnil direktor KK Helios Suns Domžale, Matevž Zupančič, ki se prav tako veseli spektakla, ki ga v klubu pripravljajo in vabijo navijače, da se jim pridružijo ter skupaj spišejo novo uspešno zgodbo. Obljubljajo atraktivno dogajanje na parketu in spektakularen uvod: “V čast nam je, da organiziramo ta zaključni turnir. Načrtovali tega v naprej nismo, jemljemo pa to kot nagrado za odlične rezultate na mednarodni sceni, ki jih dosegamo že dve sezoni zapored. Če ponudbe glede organizacije ne bi sprejeli, bi se marsikdo vprašal, zakaj sploh tekmujemo. NLB ABA2 liga je odlična platforma za razvoj mladih igralcev, kar je eno izmed poslanstev našega kluba, je odlično organizirano tekmovanje, ki je v zadnjem času postalo prepoznavno in tudi tržno zanimivo. Po novih pravilih se le skozi NLB ABA2 ligo ekipe uvrščajo v Admiral Bet ABA ligo, s čimer je liga dobila še tekmovalno težo. Rezultatskih napovedi se bomo pred turnirjem vzdržali, saj vemo, da sistem omogoča presenečenja, a verjamem, da gremo Sunsi lahko tudi daleč. Na naši četrtfinali tekmi obljubljamo trd boj na parketu, pripravljamo pa tudi bogat spremljevalni program, zato resnično upamo, da bo dvorana polna.”

(Foto: Barbalič Photo)

Razpored tekem in več informacij je dostopnih na spletni strani Helios Suns Domžale in v prilogi Sončne novice

Vljudno vabljeni.

Petra Petravič

Tagi