Domžalčani lovijo zadnji vlak

Če želijo košarkarji Helios Suns letošnjo Ligo ABA 2 zaključiti brez stresa in se izogniti tistim zadnjim obračunom za obstanek v ligi, v naslednjih tekmah ne bo več prostora za napake. Zbrano bo treba odigrati vseh 40 minut in ne deset manj, kot se to dogaja zadnje čase. Priložnost za obrat trenda bo že jutri, ko Domžalčane čaka obračun z ranjeno Podgorico, ki je po prvi tekmi tretjega ABA 2 mehurčka parket prav tako zapustila sklonjenih glav.

Je pa treba v isti sapi dodati, da so igrali z domačimi Spars Sarajevo “našega” Nejca Klavžarja, ki zagotovo sodijo v širši krog favoritov letošnje sezone. Hkrati so bili večji del enakovredni nasprotnik domačinom, na koncu pa so jim morali priznati premoč z 80:75. Miloš Koprivica je tekmo končal pri 18 točkah in 5 skokih, sicer pa je prvo ime Podgorice Novak Musić s povprečno 13,1 točke, 3,4 skoka in 4,4 podaje na tekmo. Gre za ekipo z zelo širokim igralskim kadrom, ki pa je v Ligi ABA 2 v seriji treh zaporednih porazov in, podobno kot Helios, želi čim prej nazaj v zmagovalne tirnice.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Podgorica nam je podobna, taktično zelo dobro pripravljena ekipa. Igrajo čvrsto, organizirano, naloge v ekipi so natančno razporejene. Proti domačim Sparsom so bili nevarni do zadnje sirene, zmaga bi šla z nekaj sreče lahko tudi njim. Mi ostajamo brez izgovorov. Če smo na prejšnjih dveh turnirjih še lahko tožili, da imamo zaradi koronavirusa skrajšano klop, se moramo v zdajšnji kompletni zasedbi pripraviti do tega, da tekmo odigramo zbrano vseh 40 minut.”

Helios Sunsi se bodo na parket športnega kompleksa Hotela Hills v Sarajevu jutri podali ob 14.00, obračun pa si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na TV Arena Sport 1.

Avtor: Helios Suns; Foto: Liga ABA 2/Dragana Stjepanović

 

Tagi