Članska ekipa TOSAMA LEDITA suvereno med štirimi najboljšimi ekipami v državi

Letošnja članska sezona je bila vsekakor specifična, popolnoma drugačna od ostalih, pa vendarle smo z njo lahko zelo zadovoljni. Že v samem štartu v sezono smo si z nekaterimi novimi igralkami zadali kar visok cilj in sicer uvrstitev med štiri najboljše ekipe v Sloveniji.

Začetek je bil obetaven, nato pa je celotna ekipa krepko občutila prisotnost novega koronavirusa. Velika večina igralk je bila okužena in smo tako bili primorani počivati. V prvem delu smo tako večino tekem prestavili in jih igrali, ko smo se po karantenah in zdravljenju vrnili pod koše. Kljub vsem preprekam v prvem delu sezone (bolezni, korona, poškodbe, odsotnosti …) je trenerju in dekletom le uspelo zapeljati po začrtani poti. Zaradi vseh težav znotraj članske vrste v prvem delu tekmovanja, smo se odločili priključevati v igralske vrste tudi kadetinje in mladinke, ki so odigrale le par kol tekmovanja 1. SKL za mlajše kategorije v celi letošnji sezoni. So se pa zato toliko bolj dokazale in nabirale še kako potrebne izkušnje na članskih tekmah. Za članske vrste je tako priložnost dobilo 5 mlajših igralk in to zelo dobro izkoristile.

V drugem delu smo postopoma korakali po začrtani poti. Na koncu smo tako naš želeni cilj dosegli. 4. mesto v državi je doseženo, po vsem kar nas je pestilo letos, smo lahko izredno zadovoljni, Žal smo letos vse ekipe v ligi občutile prisotnost novega korona virusa. Omembe vredno je, da imamo znotraj ekipe najboljšo strelko (že drugo leto zapored) in najboljšo asistentko lige v državi, našo Uršo Žibert. Na kar smo seveda posebej ponosni. Čestitke ob doseženih lovorikah.

“Pred sezono smo imeli željo, da se uvrstimo med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. In ta cilj smo dosegli tudi drugo leto zapored. Moram reči, da sem izredno ponosen na vse igralke in štab, saj je bila sezona zaradi razmer zelo specifična, pa vendar smo stopili skupaj in bili pravi takrat, ko je bilo najbolj pomembno. Naj še povem, da so bile od začetka sezone igralke prava “klapa” tako na igrišču kot zunaj igrišč. Ogromno priložnosti so dobile in to tudi izkoristile mlajše igralke, nosilke pa so uspešno vse skupaj povezovale v eno odlično celoto in pripeljale vse skupaj do končnega cilja. Na koncu bi vseeno še rad izpostavil Uršo Žibert, kot najboljšo strelko ter podajalko rednega dela sezone, Klemena za vrhunsko delo in pripravo. In na koncu še Elviro ter Sedota za vse pogoje, nasvete, ideje, support in celotno zgodbo. Brez vsega tega nam ne bi uspelo. Hvala EKIPA!”, je ob zaključku sezone povedal trener ekipe Tosama Ledita, Alen Ploj.

“O letošnji sezoni lahko povem sledeče. Ni porazov, so le lekcije! In lahko poudarim, da sem ponosna na vse igralke ter Alena. S svojim obnašanjem in spoštljivostjo do kluba, so dostojno prenesli VSE PREPREKE v tej res dokaj drugačni sezoni. To je vrlina ne samo dobrega športnika, pač pa tudi zelo dobre osebnosti. Vesela sem, da jih imam v klubu. Takih igralk si v klubu lahko vsak le želi, če jih pa imaš, pa je to neprecenljivo. Zame so vse zmagovalke sezone in tudi Alen. Da ne spustim Klemena, ki skrbi za kondicijsko pripravo igralk. Tudi on je človek z veliko začetnico. Leditke, gremo dalje boljše in močnejše. Zahvala tudi mojim najbližjim, ki so mi ne glede na vse težave in zares psihološko težko sezono, ves čas stali ob strani ter me spodbujali, ko je bilo najtežje. Zahvala vsem sponzorjem za vso podporo, brez katere niti pod razno ne bi speljali te sezone. Upam, da se mlajše kategorije čim prej vrnejo v ritem trenažnega procesa, saj je gibanje za mlade kot za vse nas zelo pomembno. Se vidimo pod koši v upanju na boljše čase za šport!” pa je povedala predsednica kluba, Elvira Rošić Ključanin.

Zahvala poslovni partnerjem Tosama d.o.o. in AS Domžale Moto center d.o.o. ter Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale. Brez dobrega sodelovanja z ravnateljem Srednje šole Domžale ne bi imeli tako kvalitetnih pogojev za delo.

Upamo, da si take sezone nihče več ne želi in da prihajajo boljši časi, športu prijazni.

ŽKD LEDITA

Tagi