Aljaž Bratec ostaja “doma”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov, bo lahko tudi novi sezoni računal na usluge Aljaža Bratca, 23-letnega otroka domžalskega kluba, za katerega bo to že šesta zaporedna sezona v prvi ekipi Heliosa.

Aljaž Bratec (193 cm, 1998) je podaljšal sodelovanje z domžalskim klubom, v katerem je tudi začel svojo košarkarsko pot. V zadnjih petih sezonah je iz leta v leto dobival več priložnosti, predvsem pa odgovornosti v članski ekipi, v lanskem letu pa je v slovenskem prvenstvu na parketu preživljal kar dobrih 28 minut na tekmo. V tem času je ob izvrstnem delu v obrambi dosegal tudi po 7,6 točke, 2,2 skoka in 1,8 podaje, v klubu pa verjamejo, da ima nekdanji mladi in tudi članski reprezentant Slovenije še precej prostora za napredek.

Aljaž Bratec, Helios Suns: “Vesel sem, da smo z mojim domačim klubom podaljšali sodelovanje. Ekipa bo letos podobna lanski, s fanti se v večini že dobro poznamo, kar nam bo vsekakor koristilo tudi na parketu. Mislim, da vsi že komaj čakamo na začetek priprav in verjamem, da je pred nami lepa in uspešna sezona, upam, da odigrana tudi pred zvestimi domžalskimi navijači.”

Karin Božič Zupančič; Foto: Gašper Papež

Tagi