Kos in Beravs za Calcit Volley

Aktualni slovenski podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja, nadaljujejo sestavljanje ekipe za novo sezono, v kateri jih bo vodil eden najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov, Gregor Jerončič. Kamničani so svoje vrste že okrepili s povratnikom Sašem Štalekarjem ter novinci Martinom Kosmino, Janom Klubučarjem in Dikom Purićem, dvoletno pogodbo pa sta z njim podpisala še Gal Timotej Kos in Žan Beravs, ki sta bila nekaj časa soigralca v kranjskem Triglavu.

Na mestu sprejemalca bo kamniško zasedbo okrepil še Gal Timotej Kos, ki je vso svojo dozdajšnjo kariero igral za Triglav. Zadnje štiri sezone v članski ekipi. »Prihod v Kamnik zame predstavlja velik izziv, korak naprej v moji karieri in priložnost za napredovanje. Zavedam se, da prihajam v ekipo izkušenejših soigralcev. Veseli me, da se bom lahko od njih veliko učil, predvsem pa bi si rad priboril svoje mesto v ekipi,« je ob podpisu pogodbe dejal 25-letni Kos, ki v teh dneh že dela na telesni pripravi, verjetno pa bo igral tudi na državnem prvenstvu v odbojki na mivki v Kranju. Seveda, če bo do njega sploh prišlo.

»Prihajam v sredino, ki jo v glavnem poznam z nasprotne strani mreže. Veseli me, da bo moj soigralec tudi Žan Beravs, s katerim sva nekaj časa skupaj igrala v Kranju. Gre za zelo motiviranega igralca, ki zelo trdo dela in je za vsako ekipo velika okrepitev,« je še dejal 196 cm visoki Kos.

Dve leti starejši je Žan Beravs, ki je svoje prve odbojkarske korake naredil v Žirovnici, igral pa je še za Triglav, Panvito Pomgrad in v zadnji sezoni za Črnuče. »Že dolgo sem si želel igrati za Calcit, saj gre za klub z bogato zgodovino, ki že nekaj let kroji vrh slovenske odbojke. Letos je za ACH Volley podpisal moj bratranec Urban Toman, zato je bila želja po prihodu v Kamnik še toliko močnejša. Že zdaj se veselim družinskih derbijev,« pa je ob prihodu v svoj novi klub dejal 191 cm visoki organizator igre, ki tako kot Kos že dela po programu kondicijskega trenerja Andreja Batagelja. »Že nekaj časa treniram po programu kondicijskega trenerja Batagelja, ki nam je pripravil načrt dela do konca tega tedna. Pred začetkom priprav, ki se bodo začele konec meseca, pa si bom privoščil še jadranje,« je še dejal Beravs.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Aleš Oblak

Komentarji uporabnikov
Tagi