Kondicijske priprave Marjana Bolharja pred odhodom na Ameriško odprto kickboxing prvenstvo

Odličen borec v kicxboxingu Marjan Bolhar iz Kluba borilnih veščin Domžale, se bo tokrat podal čez lužo, kjer se bo kot edini Slovenec udeležil Ameriškega odprtega kickboxing prvenstva, ki bo potekalo od 30. maja do 1. junija 2014, v Torontu v Kanadi.

Ameriško odprto kickboxing prvenstvo organizirata Svetovna kickboxing zveza (WAKO) in Ameriška kickboxing zveza (WAKOUSA). Marjan Bolhar, slovenski reprezentant v kickboxing športu Kickboxing zveze Slovenije, bo na prvenstvu tekmoval kot edini športnik iz Slovenije. Poleg prvenstva v kickboxingu bo istočasno v Torontu potekalo tekmovanje v številnih drugih športnih disciplinah. Samo tekmovanje pa predstavlja velik športni spektakel za tamkajšnje prebivalce.

Ker udeležba na takšnem elitnem tekmovanju ni mačji kašelj, se Marjan Bolhar pred odhodom čez lužo, že tedne intenzivno pripravlja na to tekmovanje. Poleg redne vsakodnevne vadbe, večkrat na teden v Fitnes centru Moj Fit v Črnučah, pod budnim očesom njegovega kondicijskega trenerja, Mateja Cankarja, opravlja funkcionalni trening – Fitzone, s katerim povečuje svojo eksplozivnost kot tudi vzdržljivost. Za takšno vadbo moraš biti visoko motiviran, kondicijsko nadpovprečen in imeti izredno visok prag bolečine. Da Marjan vse to ima, smo se prepričali na lastne oči, ko smo ga obiskali na funkcionalnem treningu v Črnučah.

Pred odhodom v Toronto, tja se odpravlja to sredo, je Marjan uspešno opravil še športni zdravniški pregled pri dr. Rudiju Čajevcu, športnem specialistu v Zdravstvenem domu v Celju. Da je Marjan izjemno pripravljen, pove podatek, da je imel ob 7. uri zjutraj impulz 40.

Marjana pa že takoj po prihodu iz Toronta čaka nov izziv. S Slovensko kickboxing reprezentanco se bo udeležil Svetovnega kickboxing pokala, ki bo potekal od 6. do 7. junija v Italiji. Iz Kluba borilnih veščin Domžale, se bodo tega tekmovanja poleg Marjana udeležili še Teja Mihelčič, Hana Mihelčič, Andrej Repnik in Petra Žerjavec.

Kako poteka funkcionalni trening, si lahko ogledate v videu zgoraj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Janez Ravnikar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi