Komendčanke so se uvrstile na svetovni pokal v twirling športu

V soboto in nedeljo, 20. in 21. aprila 2013 je v športni dvorani LUKNA v Mariboru potekal FINALE 13. Odprtega državnega prvenstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Za nastop v finalu so se tekmovalke in tekmovalci morali prebiti skozi predtekmovanje, četrtfinale in polfinale, ki so potekali že v mesecu januarju in marcu.

Prvi tekmovalni dan se je odvijalo tekmovanje na nižjem nivoju, drugi tekmovalni dan pa v višjem nivoju. Rezultati iz višjega nivoja so šteli tudi za kvalifikacije na mednarodna tekmovanja, ki se bodo odvijala v letošnjem koledarskem letu.

Tekmovalkam Twirling in mažoretnega kluba Komenda se je v finale državnega prvenstva uspelo uvrstiti s kar 36 tekmovalnimi nastopi. Iz Komende pa je tekmovalo 59 tekmovalk.

Državne prvakinje med VELIKIMI SKUPINAMI članice skupine GROUP A.

Prvi tekmovalni dan so slavile številne posameznice s solo, dance twirl in freestyle nastopi. Na najvišjo stopničko se je povzpela Manca Zgonec v kategoriji SOLO 2 junior, na drugo stopničko so se povzpele: Barbara Zadrgal v kategoriji SOLO 2 kadet, Patricija Lunar v kategoriji DANCE TWIRL 1 junior, Marjeta Kešnar v kategoriji DANCE TWIRL 2 kadet. 3. mesto so med posamezniki osvojile: v SOLO 1 kadet: Špela Jereb, v DANCE TWIRL 1 kadet Julija Marolt, v DANCE TWIRL 1 junior Nina Kern, SOLO 2 kadet Marjeta Kešnar, v SOLO 2 JUNIOR Saša Kočar, v DANCE TWIRL 2 junior Barbara Zadrgal. Malo je zmanjkalo za stopničke Špeli Ulčar v kategoriji Freestyle JUNIOR, kjer je osvojila odlično 4. mesto.

59 tekmovalk iz Komende je opravilo 36 nastopov.

Med kadetskimi pari sta prepričljivo zmagali Marjeta Kešnar in Barbara Zadrgal, med pari – juniorji sta bili srebrni Saša Kočar in Vanesa Perne.

Saša Kočar in Vanesa Perne.

Z odličnim nastopom in koreografijo so v soboto stopile na najvišjo stopničko in postale državne prvakinje med VELIKIMI SKUPINAMI članice skupine GROUP A. Uspeh pa so dopolnila še dekleta skupine GROUP B, ki so v isti kategoriji osvojila 3.mesto.

  

Dekleta iz skupine GROUP B so v isti kategoriji osvojila 3.mesto.

V soboto je potekalo tudi tekmovanje BASIC STRUT – OSNOVE KORAKANJA, kjer so Komendčanke osvojile 10 zlatih, 5 srebrnih, 5 bronastih paličic in 3 priznanja.

Za podmladek je tako v Twirling in mažoretnem klubu Komenda dobro poskrbljeno.

Letošnje leto so tekmovalke prvič, od kar se v Komendi razvija twirling šport, imeli tekmovalke tudi v višjem nivoju. Med posameznicami se je v finale uspelo uvrstiti Lini Majcen, Adrijani Stele in Urški Štebe. Vse 3 so krst v višjem nivoju opravile z odliko. V kategoriji B FREESTYLE SENIOR je zmagala Adrijana Stele. Urška Štebe in Lina Majcen pa sta se uvrstili na Svetovni pokal v twirling športu. Prva v kategoriji B SOLO JUNIOR, druga v kategoriji B SOLO 2 PALICI JUNIOR.

  

Lina Majcen.

V nedeljo je imela svoj prvi nastop v višjem nivoju tudi skupina GROUP JUNIOR, ki so s svojo predstavo SNEGULJČICA presenetile tako gledalce, kot tudi sodnike in dosegle 3. mesto med B VELIKIMI SKUPINAMI ter se uvrstile na SVETOVNI POKAL V TWIRLING ŠPORTU, ki bo v začetku meseca avgusta v mestecu ALMERE (pol ure vožnje iz Amsterdama) na Nizozemskem.

Adrijana Stele.

Twirling in mažoretni klub Komenda je tako svojo občino odlično predstavljal v štajerski prestolnici. Potrudili pa se bodo, da bo tako tudi na najprestižnejšem tekmovanju Svetovne zveze twirling športa v tem letu. To bo Svetovni pokal v twirling športu, ki ga organizira krovna organizacija twirling športa – W.B.T.F. (Svetovna zveza twirlinga), kamor bodo prišli športniki twirlerji iz celega sveta; od Japonske, ZDA, Južne Amerike, Avstralije, Azije, Afrike in seveda iz vse Evrope.

Špela Ulčar.

Za vse, ki želite videti programe državnega prvenstva v živo, pripravlja TWIRLING IN MAŽORETNI KLUB KOMENDA pravo TWIRLING IN MAŽORETNO POSLASTICO.
V NEDELJO, 16. JUNIJA ob 18.00 vas vabimo v športno dvorano v Komendi na zaključno prireditev S PALICO DO SONCA!

Še pred tem pa članice kluba čaka finale državnega prvenstva v mažoretni dejavnosti, ki bo 25. in 26. maja v Radečah.

Avtor: Anita Omerzu, Twirling in mažoretni klub Komenda
Tagi