Ko je turbulentna tudi ena najbolj uspešnih…

… sezon, seveda. Pa morda ne ravno rezultatsko, saj je Helios v zadnjih 13 letih kar dvanajstkrat igral v polfinalu državnega prvenstva in tako ostaja eden najbolj stabilnih prvoligašev. Uspešnih predvsem iz vidika navijačev, zanimanja za košarko v Domžalah in marketinga, ki je verjetno postavil nove standarde v slovenski košarki.

Sprememba imena članske ekipe pred sezono, ki so jo nekateri sprva sprejeli z neodobravanjem, z novim logotipom, se je v kombinaciji z imenom generalnega pokrovitelja izkazala za zadetek v polno. Nove barve, v oranžno – belo – modri kombinaciji, so prav tako naletele na izredno pozitiven odziv okolice. Predstavitev ekipe pred polno dvorano na začetku sezone, zatemnjena predstavitev Sunsev na začetku vsake domače tekme z dimnimi efekti in »lightshow-om«, uvodna video špica na tekmah, maskota Mr. Penzl, atraktivni plesni nastopi, nagrade za navijače, obiski osnovnih šol, druženje z mladimi navijači po tekmah, to so le nekatere novosti, ki so popestrile letošnjo sezono.

In ko je kazalo, da bo vse skupaj zbledelo ob slabših nastopih članske ekipe, se je ob nekaj spremembah v trenerskem štabu in igralski zasedbi tudi rezultatska krivulja počasi začela obračati navzgor. Vsem, ki so letos sodelovali v članski ekipi, priznavamo trdo in srčno delo in smo jim hvaležni za vsako preživeto minuto v naši družbi, na žalost pa na nekatere dejavnike pač nismo imeli vpliva.

K sreči je ekipa, ki je bila v določenem trenutku povsem na repu razpredelnice Lige Telemach, točneje na predzadnjem mestu, po nekaj spremembah začutila pravo kemijo, ujela pravi tekmovalni ritem in v zadnjih dvajsetih tekmah nanizala kar 17 zmag ter se iz 7. mesta pred končnico, prvega v Ligi za obstanek, prebila vse do polfinala, kjer je morala pošteno priznati premoč ekipi Rogaške. Vmes smo v Domžalah doživeli eno največjih zmag v zadnjih sezonah, ko je po presenečenju v gosteh na prvi četrtfinalni tekmi, domžalskim Soncem, pred do zadnjega kotička polno Dvorano komunalnega centra, uspelo v pravi drami še v drugo premagati Union Olimpijo in se tako uvrstiti med najboljše štiri ekipe v Sloveniji.

Vse to seveda ne bi bilo mogoče brez naših zvestih navijačev, ki so bili z nami skozi celo sezono, od tiste uvodne predstavitve dalje. Hvala vsem, ki so pred sezono pokazali pripadnost klubu z nakupom sezonske karte. Hvala vsem, ki so se opremili z navijaškimi rekviziti Helios Sunsev in ekipi stali ob strani tudi v najbolj črnih trenutkih. Hvala vsem zvestim Ravbarjem. Hvala vsem, ki so po dolgih letih končno spet do vrha napolnili »komunalo«. Hvala vsem, ki so z nami potovali tudi na gostovanja in pokazali, kako se navija za svoj klub. Skratka, hvala vsem, ki ste bili letos z nami.

Treba se je zahvaliti vsem našim partnerjem, ki so skrbeli, da smo lahko sezono normalno speljali od starta do cilja. Seveda je treba tu na prvo mesto postaviti domžalsko podjetje Helios, ki že preko 35 let skrbi za najbolj trdno vez med katerimkoli podjetjem in športnim kolektivom v Sloveniji. Tudi zato je klub lahko tako uspešen, in to ne samo v članski konkurenci, ampak seveda tudi v mladinski, kjer je letos še drugič zapored slavil v »Pokalu mladih«. Mlajše generacije so nadaljevale z odličnimi rezultati zadnjih sezon, letos so z neverjetno prepričljivim zmagoslavjem v državnem prvenstvu navdušili predvsem kadeti, tudi vsi ostali pa so bili zelo blizu samega vrha. Homogenost trenerjev mladinskega pogona in košarkarske šole, ki z brezplačnostjo nadaljuje s poslanstvom približanja košarke in športa nasploh številnim otrokom v Domžalah in okolici, je očitna na vsakem koraku, vse skupaj pa je nagrajeno z nasmejanimi obrazi, ki vsak dan prihajajo na treninge v Dvorano komunalnega centra. Naslednji cilj je, da te fante spravimo tudi v oranžni dres Helios Sunsev. Na koncu gre zahvala tudi vsem prostovoljcem, ki običajno ostanejo v senci dogajanja, a so kljub temu skozi sezono vedno dobre volje in nasmejani skrbeli za obtekmovalno dogajanje v klubu ter seveda Občini Domžale in gospodu županu Toniju Dragarju za vso podporo, ki jo je klub deležen s strani ene športu najbolj naklonjenih občin pri nas. Najbolj enostavno, hvala vsem, ki ste klubu letos na kakršenkoli način pomagali.

Sestava moštva za prihodnjo sezono se bo pričela kmalu, vseeno pa bo treba počakati na dokončno potrditev, v katerem tekmovanju bo klub v prihodnji sezoni nastopal. O vsem dogajanju vas bomo s Košarkarskega kluba Helios Domžale sproti obveščali. Za naprej pa imamo le eno veliko prošnjo – ostanite z nami, saj, BREZ VAS NI NAS!

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Tagi