Kljub temu, da so v pokalu napredovale knapinje, Radomljanke z dvignjeno glavo naprej

Preteklo soboto, 14. marca 2015, smo v Športnem parku Radomlje spremljali lepo nogometno predstavo, ki je odločila o potniku v finale ženskega pokala, v nedeljo, 22. marca 2015, pa se nadaljuje sezona 2014/15, naše članice pa za uvod gostujejo v Ankaranu.

V polfinalnem obračunu je žreb Radomljankam namenil ekipo ŽNK Rudar Škale, ki je bila v veliki vlogi favorita, a se naša dekleta kljub temu niso predajala in na čelu s trenerjem Milomirjem Mandićem napovedala, da bodo dala vse od sebe, nekaj načrtov pa so prekrižale tudi bolezni in poškodbe nekaterih igralk. Navkljub vsemu smo z velikim veseljem zrli v postavo naše članske ekipe, kjer smo našli kar nekaj debitantk, igralk ekipe deklet U17.

Srečanje se je pričelo ob 17.30 uri, na obeh straneh pa je bilo po dolgem zimskem premoru moč zaznati precej živčnosti, kar je botrovalo številnim napakam v uvodu srečanja. Po 15-ih minutah igre so se igralke umirile, nekoliko več pobude pa so imele izkušenejše gostujoče nogometašice, ki so bile v povprečju kar 5 let starejše od naše ekipe.

100 gledalcev je spremljalo taktično srečanje, na prvi zadetek pa so čakali do 28. minute, ko je gostje po odbiti žogi in strelu z roba kazenskega strela, v vodstvo popeljala kapetanka Tina Marolt. Radomljanke so prežale na protinapade, nekajkrat prišle v lepo priložnost a bile pri zadnjih podajah premalo natančne, da bi lahko ogrozile gostujoča vrata. V prvem polčasu velja omeniti še izvrstno obrambo Sonje Čevnik, ko je s skrajnimi močmi strel Murićeve preusmerila v prečnik in pa grob prekršek Amele Fetahović nad našo vratarko, ko je nevarno s podplatom krenila proti ležeči vratarki in si prislužila rumeni karton. Srečanje je v prvi postavi začela tudi povratnica po poškodbi in operaciji kolena, reprezentantka Katarina Gadnik in na veselje vseh prisotnih odigrala premiernih 34 minut brez bolečin (nato jo je zamenjala debitantka Ana Černelič), kar je vsekakor vzpodbuda za naprej in verjamemo da bo v prihodnjih nekaj srečanjih ponovno pridobila potrebno samozavest ter nadaljevala z odličnimi predstavami, s katerimi nas je razveseljevala v pretekli sezoni pred poškodbo.

V drugi polčas so Radomljanke krenile odločneje in napadle gostujoče igralke že na njihovi polovici. Po zamenjavah v 55. minuti (ko sta igro zapustili Manca Duščak in Maruša Jereb, vstopili pa debitantka Lara Puc in Larisa Žejen) se je namera in želja domačega stratega po zadetku še okrepila, Radomljanke so postajale vse ofenzivnejše in po menjavi v 75. minuti, ko je Katarino Jagarinec v polju zamenjala še ena napadalka in debitanka v članskem dresu, Nina Ekić krenile po morebitno izenačenje. Potem ko so bile vse moči usmerjene v napad, so imele gostje nekaj več prostora v napadu in zadele vratnico ter prečnik, na drugi strani pa je Petra Zalaznik s prostega strela merila vsega pol metra čez okvir gostujočih vrat. Omeniti velja še en grob prekršek nad domačo vratarko Čevnikovo, katero je s prekrškom zaustavila Barbara Krisztina Nagy in si prislužila rumeni karton. V 82. minuti pa odločitev o zmagovalkah. Gostje so osvojile žogo na radomeljski polovici, jo podale do Moire Murić, ki je z roba kazenskega prostora natančno merila, Čevnikova se je žoge dotaknila, a je bil strel preveč natančen in končal ob desni vratnici za vodstvo 0:2. v 86. minuti je trener Milomir Mandić v igro poslal še eno debitantko, vratarko Taro Komatar, do konca srečanja pa se rezultat ni spremenil in tako v koprski finale potujeta stari znanki, ekipi Škal in Pomurja (ki je v dopoldanskem obračunu z visokih 6:0 odpravilo nogometašice Maribora). Vsekakor velja pohvaliti nogometašice obeh ekip in vse navijače na tribuni, posebno pohvalo pa si zasluži domača igralka Petra Zalaznik, ki je bila navkljub mladosti trd oreh za gostujoče napadalke in verjamemo, da je s tokratno predstavo opozorila nase tudi selektorko reprezentance WU19, go. Petro Mikeln.

Predsednik ŽNK Radomlje, Uroš Juračič: "Dekleta so navkljub mladosti (v kadru je bilo kar 6 igralk ekipe deklet U17 in 11 mlajših od 20 let – op.a.) pokazala veliko nogometnega znanja, mislim pa, da je ravno ta mladost in neizkušenost nekoliko nagnila tehntnico v korist Rudarja, ki glede na prikazano povsem zasluženo napreduje v finale. Veseli dejstvo, da navkljub mladosti kažemo lepe nogometne predstave, se učimo in pridobivamo prepotrebne izkušnje, ki nam bodo v prihodnosti v tovrstnih obračunih vsekakor pomagale in verjamem, da bodo igralke, ki smo jih na igrišču spremljali tokrat, ob izkušenih trenerjih, kvalitetnem trenažnem procesu, odličnih pogojih za delo in pozitivno naravnanemu klubskemu okolju (kar vsekakor imamo), lahko le še napredovale in v bodoče krojile vrh slovenskega ženskega klubskega nogometa. Vsekakor v klubu ne želimo hiteti oz. prehitevati z vključevanjem mladih igralk, ki imajo pred seboj še dolge nogometne poti, saj se zavedamo, da se določenih naravnih zakonitosti ne da preskočiti in ravno takšno razmišljanje in način dela sta tista, ki nam že sedaj ponujata in strežeta s pozitivnimi povratnimi informacijami in prepričan sem, da bomo dobro delo iz preteklosti v bodoče samo še nadgrajevali."

Članice nadaljujejo s prvenstvom prihajajočo nedeljo, 22.3.2015, ko bodo ob 15.00 gostovale v Ankaranu, teden dni kasneje pa v nedeljo, 29.3. ob 11.00 v Radomljah gostujejo nogometašice Velesovega. Prihodnji vikend s tekmovanjem pričenja tudi ekipa deklet U17, ki v zadnjem krogu rednega dela lige deklet U17-zahod odhaja na pomembno gostovanje v Ajdovščino v soboto, 28.3. ob 16.00.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi