Kljub dežju se ljubezen širi

Na skakalnicah Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan že dva dni vneto spremljamo dogajanje, ki otrokom, ki so se prijavili na športno skakalni tabor, ne da dihati niti minute. Od zgodnjega jutra, ko začnejo z osnovami joge in umirjenih dejavnosti do nadaljevanja z odličnimi skakalnimi treningi, ki so obogateni s kondicijskimi pripravami in vrhunskimi skoki na skakalnicah K5, K15 in K25.

Otroci so nasmejani, kljub kapljicam dežja in z intuziazmom nosijo smuči na vrh zaletišča. Ne ustavi jih ne dež in ne veter. Ko pa posije sonce se najraje odločijo za igro nogometa. Da pa lahko dan postane še bolj zanimiv, so imeli včeraj obisk kužka, ki je prav posebej izučen za delo z ljudmi in otroci so spoznali kako skrbimo za psa, kaj pes potrebuje za dostojno življenje ter kako ga naučimo določenih trikov. Izvedeli so tudi nekaj o tem kako psi terapevtsko vplivajo na razpoloženje ljudi in druženje z živalmi nasploh.  Otroci so z navdušenjem dobro uro sodelovali in se sporazumevali s Kajem na njegov način. Tudi obisk Domžalskega bazena jim ni tuj, saj so se kljub spremenljivemu vremenu odpravili tja ter se zabavali in malo sprostili po aktivnem treningu.

Jutri se tabor nadaljuje v Kranjski gori, saj bodo tri dni skakalne treninge opravili v Planici. Se že veselimo njihovega poročanja o dogajanju in uspehih.

Kaj pa počnejo starejši člani, pa nam bodo zaupali kaj kmalu, saj tudi oni preživljajo intenzivne treninge po Sloveniji.

Več si lahko ogledate tudi na njihovem facebook profilu ali pa jih obiščete kar na skakalnici v času treningov. Pa saj vemo – ljubezen je v zraku.

Avtor: Špela Rojc

Tagi