Klemen Bauer srebrn in bronast na poletnem svetovnem prvenstvu v biatlonu

Klemen Bauer, edini slovenski predstavnik na poletnem svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki je minule dni potekalo v beloruskem Minsku, se domov vrača z dvema medaljama. Po odličnem drugem mestu v tekmovalni disciplini super sprint, se je na zmagovalni oder zavihtel še na zasledovalni tekmi, kjer je končal na izvrstnem tretjem mestu.

Član Smučarskega kluba Ihan in Slovenske biatlonske reprezentance je svoje potovanje v Minsk več kot upravičil, saj je že v prvi tekmovalni disciplini super sprint zasedel odlično drugo mesto. V kratki 5-kilometrski preizkušnji so morali tekmovalci opraviti s kar štirimi streljanji. Klemen Bauer je na strelišču prikazal izjemno zanesljivost in zgrešil le en strel na zadnjem strelskem postanku. Odličen strelski izkupiček ga je pripeljal na izvrstno drugo mesto, zaostal je le za brezhibnim Timofejem Lapšinom iz Rusije, ki pa nastopa za reprezentanco Južne Koreje. Bauer je na koncu zaostal +14,5 sekunde.

Na drugi tekmi v klasičnem sprintu je Bauer osvojil šesto mesto. Na 7.5-kilometrski preizkušnji so ga od nove medalje pa so ga ločili trije zgrešeni streli. Svojo izjemno rolkarsko predstavo je Bauer prikazal še na tretji zasledovalni tekmi, na kateri se mu je izjemna borba v teku izplačala, saj se je še drugič zavihtel na zmagovalni oder. Čeprav je na štirih postankih na strelišču storil kar 6 napak, se ni predal. Na roko mu je šlo tudi, da so grešili tudi njegovi konkurenti za visoka mesta. Bauer je tako z odličnim tekom oziroma rolkanjem nadoknadil zamujeno na strelišču in v zadnjih metrih ugnal dvakratnega zmagovalca v Belorusiji Timofeja Lapšina in si priboril še drugo medaljo.

Miha Ulčar; Foto: IBU/Facebook

Tagi