Klara in Lana iz Plesnega kluba Miki ponovno svetovni podprvakinji!

Naše plesalke so se z odličnimi uspehi vrnile s še enega svetovnega prvenstva v jazz baletu in modernu, ki je potekalo na Poljskem. Dosegle so odlične rezultate v različnih kategorijah in disciplinah, med drugim imamo ponovno svetovni podprvakinji.

Klara Senica in Lana Smolnikar, sicer aktualni evropski in svetovni prvakinji v show dance-u, sta med duo jazz članicami osvojili vrhunsko 2. mesto in si priplesali naslov svetovnih podprvakinj. Vse njune koreografije je sestavil trener in koreograf Jan Ravnik. Lana si je naslov svetovne podprvakinje priplesala tudi med modern članicami. V močni konkurenci se je Klara kot edina slovenska solistka uvrstila v finale in si priplesala enkratno 4. mesto.

Med modern pari sta tekmovali članici Eva Gorjup in Sara Perko, ki sta si s koreografijo Jana Ravnika priplesali odlično 20. mesto. V pionirski kategoriji pa nas je zastopala tudi modern solistka Izabela Sušnik, ki se je s koreografijo Maje Vidonja, trenerke in koreografinje, uvrstila na super 34. mesto.

Čestitamo vsem plesalcem, trenerjem in koreografom za treniranje in trdo delo! Ponosni smo na vsakega izmed vas. 

Avtor: Karin Lisjak
Tagi