KK Pirueta uspešno na evropskem prvenstvu

V nemškem mestu Freiburg je bilo letošnje evropsko prvenstvo v umetnostnem kotalkanju za mladinke. Na tekmovanju je nastopila tudi najboljša tekmovalka domžalskega kotalkarskega kluba PIRUETA, sicer članica slovenske reprezentance Tanita Kaja Černe.

Kot nosilka trojnega naslova državne prvakinje je uspešno zastopala barve Slovenije in se je v obveznih likih uvrstila na sedmo mesto. Letos tudi ni bilo več tekmovanja v kombinaciji to je seštevek točk iz obveznih likov in prostega programa, prav v disciplini, ki je bila Taniti pisana na kožo.

Na tekmovanju je bil prisoten tudi predsednik domačega kluba kot delegat Slovenije na kongresu Evropske kotalkarske zveze.

Tanita se sedaj pospešeno pripravlja na Svetovno prvenstvo, ki bo v začetku meseca oktobra v italijanskem mestu Novara. Tja potuje z veliko mero optimizma saj ji gre na treningu odlično, tako da ima upanje na solidno uvrstitev med najboljšimi na svetu.

Ne počivajo pa tudi domača tekmovanja, pred nekaj dnevi so se tekmovalci kotalkarskega kluba PIRUETA udeležili mednarodnega tekmovanja v umetnostnem kotalkanju za Pokal Perla v Solkanu. Tudi to tekmovanje je bilo zanimivo in pomembno kajti šteje za skupno uvrstitev za Pokal Slovenije.

V času pisanja tega članka rezultatov še nismo imeli, zato bomo o njih poročali naslednjič.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta
Tagi