Kickboxerja Marjana Bolharja na Novi Zelandiji čaka nov izziv: WAKO Oceania Championships 2019

Domžalski kickboxer Marjan Bolhar se je lani kot prvi Slovenec v Melbournu v Avstraliji udeležil prestižnega tekmovanja v kickboxingu, kjer je zmagal v dveh kategorijah in k svojim dotedanjim prestižnim naslovom dodal še enega – šampionski pas v kickboxingu Oceania open Championships WAKO 2018. Nov izziv ga čaka tudi aprila letos, saj je domžalski šampion prejel povabilo na WAKO Oceania kickboxing Championships 2019, ki bo tokrat potekal v Aucklandu na Novi Zelandiji. Izziv je seveda sprejel.

Po dveh osvojenih zlatih pasovih v boksu v letih 2003 in 2004, po dveh šampionskih pasovih wako v kickboxingu, ki ju je osvojil na Torontoprosupershowu oziroma v Kanadi leta 2014 in 2015, tretjem mestu na Ameriškem odprtem kickboxing prvenstvu v Las Vegasu leta 2016, šampionskemu pasu v kickboxingu Oceania open Championships 2018 WAKO in šampionskem kickboxing pasu iz evropskega pokala leta 2018, domžalskega kickboxerja Marjana Bolharja kmalu čaka nov izziv. S strani organizatorjev je prejel povabilo na WAKO Oceania kickboxing Championships 2019, ki bo 13. in 14. aprila potekal na Novi Zelandiji.

Marjan se je povabilu z veseljem odzval, seveda so sedaj tudi njegove priprave usmerjene v to prestižno tekmovanje. Fizične in psihične pripravljenosti mu ne manjka, saj nikoli ne pozna počitka, prav tako pa mu tudi ne manjka motivacije. “Kot ponavadi bom dal vse od sebe pa še malo. Upajmo na najboljše. Borci iz Oceanije so zelo čvrsti in vzdržljivi, tako da naj zmaga boljši,” pravi Marjan. Edine skrbi, ki  jih ima trenutno, so finance, saj je takšno tekmovanje velik finančni zalogaj. Konec koncev je Nova Zelandija na drugi strani zemeljske krogle, pot tja pa ni poceni. Seveda Marjan upa, da ga bodo tudi tokrat podprli donatorji.

Marjan je že od malih nog športnik s srcem in dušo. S svojo vztrajnostjo, športnim življenjem in vrhunskimi rezultate je vzor številnim mladim športnikom, saj je v svoji športni karieri dokazal, da se da marsikaj, le če hočeš in vztrajaš. In to kaže še danes  pri dvainštiridesetih letih, saj je še vedno neuničljiv v ringu. Lahko  bi rekli, da je pravi Terminator. Ta izraz je vsekakor na mestu, saj se je lani po osvojenem šampionskem pasu srečal še z legendarnim Arnoldom Schwarzeneggerjem, ki je bil organizator največjega športnega festivala v Avstraliji, na katerem je Marjan osvojil šampionski pas.

Po osvojenem šampionskem pasu lani v Avstraliji, se je Marjan srečal še z legendarnim Arnoldom Schwarzeneggerjem.

V svoji bogati športni karieri, ki jo je Marjan gradil z vztrajnostjo, napori in odrekanjem, je osvojil številne lovorike in vrhunske rezultate v boksu in kickboxingu. Ustavile ga niso niti razne poškodbe, ki jih je utrpel tekom športne poti, prav tako pa ne tudi hujša oblika pljučnice, ki ga je napadla predlani. Tako kot vedno, se je pobral tudi po tej bolezni in aktivno nadaljeval z vrhunsko športno potjo. Marjan, ki je športnik s srcem in dušo ter tudi ambasador športa, je poklicno povezan z gasilstvom, saj je zaposlen v Centru za zaščito in reševanje Domžale. V prostem času pa je še prostovoljni gasilec. Že vrsto leto  uspešno vodi Klub borilnih veščin Domžale, ki v boksu in kickboxingu združuje številne tekmovalce in rekreativce, pohvalijo pa se lahko s preko petdeset naslovi državnih prvakov.

Marjanovo športno pot podpirajo tudi njegovi sodelavci iz CZR Domžale.

Po vrniti iz Nove Zelandije, domžalskega šampiona po vsej verjetnosti maja še enkrat čaka pot na drugo stran zemeljske krogle, saj je bil s strani avstralske reprezentance v kicxboksingu povabljen, da vodi priprave in seminar za njihovo reprezentanco. Še pred tem bo konec aprila organiziral prvi Teambolhar Camp v Kranjski Gori.

Team Bolhar lahko spremljate na spletni strani, Facebook strani in Instagramu.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Teambolhar, Franci Kek (naslovna)

Tagi