Kaštelanke presenetile kamniške odbojkarice

Odbojkarice Calcit Volleyja so v šestem krogu srednjeevropske lige prvič v letošnji sezoni ostale praznih rok, saj jih je v Kašteli s 3:1 premagala domača ekipa. V prihodnjem krogu, v soboto, 23. novembra, bodo Kamničanke gostile zagrebško Mladost. Tekma se bo začela ob 19. uri. Že pred tem, v sredo, 20. novembra, pa se bodo, prav tako doma, ob 19.30, v sedmem krogu 1. DOL za ženske pomerile z Luko Koprom.

Kamniške odbojkarice so po štirinajstih dneh in domači zmagi nad Banjalučankami spet zaigrale v srednjeevropski ligi. Vmes so v domačem prvenstvu premagale Formis in se po zmagi v Šoštanju uvrstile v četrtfinale pokala Slovenije. Na teh tekmah je trener Gregor Rozman več priložnosti ponudil igralkam, ki so do zdaj igrale nekaj manj, na njegovo zadovoljstvo pa so svoje delo opravile zelo dobro. Toda popolnoma drugače je bilo v Kašteli. Čeprav z vsemi najboljšimi, so Kamničanke zatajile v vseh elementih igre, predvsem pa so naredile vse preveč lastnih napak. Kazen je sledila s prvim porazom v sezoni.

V uvodnem nizu so domače odbojkarice, ki so do tekme s Kamničankami v štirih tekmah le enkrat zmagale, in sicer so doma s 3:2 premagale Banja Luko, prve prišle do prednosti štirih točk (10:6). Ko so jih Kamničanke na šestnajsti točki ulovile, se je zdelo, da bo prišlo do preobrata, toda pred vstopom v končnico niza so domačinke spet prišle do prednosti (21:18). Tokrat je niso zapravile.

Čeprav so drugi niz dobile, gostujoče odbojkarice tudi v njem niso blestele. Resda so bile večinoma v prednosti, toda njihova igra ni bila na ravni, kakršno bi si želel njihov trener Gregor Rozman. Popolnoma pa so zatajile v tretjem niz, v katerem je Kaštela povedla z 10:3, vodila je tudi že z 21:12. V končnici so kamniške odbojkarice sicer znižale zaostanek, to pa je bilo tudi vse, kar jim je uspelo. Tudi v izenačenem četrtem nizu je bila prednost večinoma na strani domače ekipe, ki je izkoristila prvo zaključno točko za drugo zmago v letošnji srednjeevropski ligi.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja je po tekmi dejal: »Ne bom rekel, da je prišlo do razpada sistema, toda dejstvo je, da smo igrali zelo slabo. Zatajili smo v vseh elementih igre, naredili pa smo več kot 50 lastnih napak, samo v prvem nizu okoli 15. S takšno igro se ne da zmagati. Ali je bil to le naš slab dan, bomo videli v prihodnjih tekmah, vendar to, kar smo prikazali v Kašteli, ni dobro.«

Kaštela – Calcit Volley 3:1 (19, -20, 21, 22)
Kaštela – Mestna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Husejnović, Kolos (oba BiH).

Kaštela: Ninčević, Stanović, Prkačin, Vranković, Rimac, Kurtović, Sudar, Parčina, Matas, Vatrov Vukić. Trener: Zoran Grgantov.
Calcit Volley: Zbičajnik, Mihevc, Kotnik (L), P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk, Brulec Kostić, Zatković, Janežič (L), Charuk, Jerala, Kaker. Trener: Gregor Rozman.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi