Karlovac kickboxing open 2013

9. 2. 2013 je v Karlovcu potekal močan mednarodni kickboxing turnir po pravilih svetovne organizacije WAKO, v organizaciji odličnega domačega kluba KK Tigar pod vodstvom Zorana Čičvare, ki velja za enega naj uspešnejših trenerjev na svetu in je tudi selektor hrvaške reprezentance v point fightingu.

Da Slovenci gojimo dobre prijateljske odnose z njimi govori podatek, da se je turnirja udeležilo skoraj 850 tekmovalcev iz 10 držav in 81 klubov, med katerimi je bilo 10 naših predstavnikov PDK Izlake in Zagorje ob Savi, KBV Domžale, KK Murska Sobota, KBV Ormož, Power Kick M.Sobota, KBV Ptuj, KTB Krško, KIT Izola in KK Koper. Tekmovalo se je v treh tatami disciplinah in sicer v point fightingu, kjer je bilo naj več tekmovalcev, light contactu in kick lightu, ter v tako imenovanih ring ali trdih disciplinah full contactu in low kicku.

Klub borilnih veščin Domžale so zastopali:

  • Slovenska reprezentantka Hana Mihelčič starejše kadetinje -42 kg v semi kontakt disciplini, katera je osvojila 2. mesto.
  • Triktatni mladinski državni prvak v treh športnih disciplinah kickboxing športu 2012 Andrej Repnik je tekmoval med mladinci -63 kg v kick light disciplini in osvojil 2. mesto.
  • Državni podprvak Aljoša Šlebir je tekmoval med člani -74 kg v kick light disciplini in osvojil odlično 1.mesto, kateri je v finalni borbi premagal odličnega Hrvaškega tekmovalca Jurica Škorjaneca, kateri tekmuje tudi v trdi disciplini K1-rulles.
  • Matej Balantič, kateri se je vrnil po letu dni premora zaradi operacije kolenke vezi, sicer tekmovalec v K1-rullesu in low kicku trdih disciplinah kickboxing športa je tokrat tekmoval med člani -84 kg v kick light discilini in osvojil odlično 3. mesto, ter potrdil dobro pripravljenost.
  • Državna prvakinja 2012 Teja Mihelčič je tekmovala med sterejšimi kadetinjami -50 kg v semi kontaktu disciplini in light contact disciplini ter osvojila v obeh 5. mesto

 

Avtor: Marjan Bolhar; Foto: Janez Ravnikar

Tagi