Kar 174 tekem na kvalifikacijskem turnirju za Cordial Cup v Radomljah

Na športnem igrišču v Radomljah je v soboto 4. in nedeljo 5. maja 2013, potekal kvalifikacijski turnir za CORDIAL CUP. V dveh dneh turnirja je sodelovalo 56 ekip z več kot 700 mladimi nogometaši iz štirih držav (Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške), ki so v času turnirja odigrali 174 tekem.

Zmagovalni ekipi starostnih skupin dečkov U10 in U12 sta se uvrstili na finalni turnir, ki bo od 17. do 19. maja 2013, potekal v Kitzbuehlu, kjer bo tekmovalo več kot 40 ekip v posamezni starostni kategoriji. Prav tako so se tja uvrstili tudi dečki U10 iz NK Radomlje, kot organizatorji letošnjega kvalifikacijskega turnirja. Na povabilo avstrijskih organizatorjev, pa bodo tja odšla tudi dekleta U14 iz ŽNK Radomlje.

Kvalifikacijski turnir se je letos že četrtič odvijal v Sloveniji, tretjič pa je bil organizator Nogometni klub Radomlje. Gre pa za največji dvodnevni mednarodni turnir v nogometu za mlade v Sloveniji, kar predstavlja tudi velik organizacijski zalogaj za organizatorje, ki so kvalifikacijski turnir izpeljali na zelo visokem nivoju; tako z vidika izvedbe tekmovanj, kot same logistike.

Sobotni turnir za dečke U10
V soboto 4. maja se je odvil kvalifikacijski turnir za dečke v starostni skupini U10, kjer je sodelovalo 32 ekip z več kot 350 igralci, ki so odigrali 96 tekem. Vsaka ekipa je odigrala po šest tekem (3 v skupinskem delu in 3 v razigravanju). Vsako tekmo so odigrali po petnajst minut. Polfinalni in finalni obračun pa je potekal dvakrat po deset minut.

Na finalni turnir se je pri dečkih U10 uvrstila ekipa NK Bravo, ki je v finalu ugnala ekipo NK Maribor s 3:0. Tretje mesto je osvojila ekipa Fonix Gold FC iz Madžarske, ki je premagala ekipo NK Domžale z 2:0, tako da so Domžalčani na koncu osvojili 4. mesto. Prva ekipa NK Radomlje je zasedla 14. mesto, druga ekipa 25. mesto, ekipa NK Dob 7. mesto in ekipa NK Vir  31. mesto.

Nedeljski turnir za dečke U12
V nedeljo 5. maja, je potekal kvalifikacijski turnir za dečke v starostni skupini U12, kjer je tekmovalo 24 ekip z več kot 370 igralci, ki so odigrali 78 tekem. Igrali pa so po istem tekmovalnem sistemu kot v soboto.

Na finalni turnir se je uvrstila ekipa Fonix Gold FC iz Madžarske, ki je v finalu po streljanju kazenskih strelov ugnala NK Olimpijo. Tretje mesto je dosegla ekipa NK Maribor, ki je z 1:0 premagala ekipo NK Bravo. Ekipa NK Domžale je zasedla 7. mesto, ekipa NK Radomlje 11. mesto in ekipa NK Dob 21. mesto.

Rezultate kvalifikacijskega turnirja za Cordial Cup, pa si lahko pogledate TUKAJ.

 Zanimivi tekmeci prvih obračunov v Kitzbuehlu
Ekipe, ki bodo potovale v Kitzbuehl, bodo imele v uvodu za nasprotnike kar nekaj slovitih klubov:

  • NK Bravo: SC FC Bayern München in Post SV Nürnberg.
  • NK Radomlje: 1. FC Nürnberg in Ferencvaros Budapest.
  • Fonix Gold FC iz Madžarske: FC Basel in SpVgg Greuther Fürth.
  • Dekleta ŽNK Radomlje, pa se bodo pomerile z zmagovalkami lige prvakinj FC Olympique Lyon (TV) in 1. FC Nürnberg.

Dekletom in fantom želimo veliko uspeha na finalu v Kitzbuehlu! Verjamemo tudi, da bo to za njih zelo zanimiva izkušnja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: NK Radomlje, Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi