Kamniški plavalci na 8. mednarodnem plavalnem mitingu Banja Luka 2017

Tekmovalci 1. in 2. skupine Plavalnega kluba Calcit Kamnik so se tudi letos udeležili, tokrat že 8. mednarodnega mitinga, ki je potekal 22. in 23. aprila na olimpijskem bazenu v Banja Luki.

V ostri, mednarodni zasedbi klubov iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Makedonije, Grčije in Slovenije se je med 384 plavalci v konkurenci predstavilo tudi 16 kamniških plavalcev, ki so se pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Patricije Zupan uspešno kosali s hudo konkurenco. Ob izboljšanih osebnih rezultatih so si nekateri priplavali tudi medalje v svojih starostnih skupinah, največ so jih na klubski konto prispevali: Iza Videc, Jakob in Jernej Prebil, Eva Bende, Bor Slana in Maja Berlisk. Poleg naštetih velja pohvaliti tudi ostale sodelujoče, ki so z obilo novimi osebnimi rekordi in prikazano požrtvovalnostjo upravičili svoje nastope ter si, s pridobljenimi izkušnjami, postavili še višje cilje za prihajajoče tekme.

Prisotni starši tekmovalcev pa smo si dva dni lahko ogledovali bazenski kompleks, ki bi ga z velikim veseljem raje obiskovali v Kamniku, kot v 350 kilometrov oddaljeni Banja Luki …

Avtor: Uroš Vejnović
Tagi