Kamniški in domžalski lionisti in leoti ponovno združili svoje moči pri dobrodelnem teku Tečem, da pomagam

Kamniški in domžalski lionisti in leoti vas tudi letos vabijo v Arboretum Volčji Potok na športno-rekreativno prireditev z naslovom TEČEM, DA POMAGAM.

Kamniški in domžalski lionisti ter leoti so dejali, da se 50% zbranih sredstev dobrodelnega teka Tečem, da pomagam nameni za skupno donacijo Zveze Lions klubov Slovenije, distrikta 129 za pomoč Zavodu za slepo in slabovidno mladino za projekt ZGODNJA OBRAVNAVA SLEPIH IN SLABOVIDNIH. Druga polovica zbranih sredstev pa bo v celoti namenjena socialno ogroženim, gibalno oviranim, slepim in slabovidnim otrokom in mladim s področja občin Kamnik in Domžale. Glavni namen dogodka je z minimalnim prispevkom pomembno vplivati na kakovost življenja posameznikov.

Ob tej priložnosti vas vabijo, da se jim v soboto, 21. maja 2016, ob 10. uri pridružite pri teku, prijetnem druženju v naravi in pri dobrih namenih. Tekli bodo na 3 in 5 km v treh kategorijah (ženski, moški in otroški tek). Možna je tudi udeležba z nordijsko hojo. Dobrodelni prispevek za udeležbo je 10 eur za odrasle in 2 eur za otroke. Da bi lahko razumeli ovire, s katerimi se vsakodnevno srečujejo slepi in slabovidni, bo po zaključku dobrodelnega teka organiziran tek oziroma hoja z zavezanimi očmi s spremljevalcem.

Pričakujejo množično udeležbo ter znane goste in udeležence iz športnega sveta, poskrbljeno pa bo tudi za dobro vzdušje. Dogodek bo pester in zanimiv ter dobra priložnost za zanimive sogovornike, predvsem pa za oblikovanje dobrih novic, saj bodo z dobrodelnim tekom nekomu zelo pomagali.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi