Kamniške odbojkarice z zbrano igro do novih treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – ženske v gosteh premagale domačo Luko Koper s 3:0 (18, 17, 21). Po dveh odigranih tekmah imajo tako vseh šest točk, svojo prvo domačo tekmo pa bodo odigrale soboto, 3. oktobra, ko bodo gostile ekipo ATK Grosuplje.

Pred dobrimi 18 meseci so koprske odbojkarice v prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva doma, s 3:2 presenetile Kamničanke, ki so se po domači zmagi s 3:0 uvrstile v polfinale. Lani so aktualne državne prvakinje dobile obe tekmi, obakrat brez izgubljenega niza, brez izgubljenega niza pa so dobile tudi prvo letošnje medsebojno srečanje. Po zmagi v uvodnem krogu nad Ankaranom je bil to za koprsko ekipo prvi letošnji poraz, medtem ko so varovanke Aljoše Jemca še drugič zaporedoma slavile v gosteh.

Že v uvodu prvega niza so kamniške odbojkarice najavile, da niti malo ne podcenjujejo koprske ekipe. Na servis Andjelke Radišković so po uspešnem napadu Lucy Charuk povedle s 7:3. Po zaslugi Dajane Smolnik in Neje Širol so se domače odbojkarice še vrnile v igro, za gostjami so zaostale le za točko (11:12), toda razigrana Radiškovićeva je s štirimi zaporednimi uspešnimi napadi Calcit Volleyju priborila pet točk prednosti (16:11). Domači trener Dragan Grmača je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar na manj kot dve točki zaostanka njegove varovanke niso prišle (15:17). V končnici so Koprčanke naredile preveč lastnih napak, tako da so Kamničanke brez večjih težav prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

Še bolj prepričljivo so gostje do zmage prišle v drugem nizu. S servisi so domačinke, ki so imele veliko težav na sprejemu, oddaljile od mreže, v napadu pa je Eva Pogačar lepo razigrala soigralke. Po dveh njenih zaporednih asih je bilo že 13:7 za calcitovke, niz pa je bil praktično odločen po dveh uspešnih napadih Olivere Brulec Kostić (18:9). Kamničanke so v končnici prišle celo do dvanajstih zaključnih žog za zmago v drugem nizu, štiri so domačinke na servis Nine Đukić ubranile, po polminutnem odmoru pa je peto le izkoristila Katja Mihevc.

Tudi začetek tretjega niza je bil v znamenju gostujoče ekipe, ki je nadaljevala z dobrim začetnim udarcem, skupaj je imela 11 asov, in po napadu Ane Marije Vovk so Kamničanke vodile z 9:3. S polminutnim odmorom so Koprčanke zaustavile njihov nalet in po točki Tine Kaker, ki je zadnjih dve sezoni uspešno igrala za Kamničanke ter bloku Lane Pavlović so zaostajale le še za dve točki (13:15). Za prvi polminutni odmor v tretjem nizu se je odločil tudi Aljoša Jemec, z dvema zaporednima točkama, svojima prvima v prvoligaški konkurenci, pa je domačinke zaustavila Naja Boisa. Vendar se domačinke še niso predale, saj so pred vstopom v končnico še trikrat približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri 20:200, toda Brulec Kostićeva, Charukova in Boisa, ki je dosegla tudi zadnjo točko na tekmi, so zadeve postavile na svoje mesto.

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Veseli me, da so dekleta resno vzele naš dogovor in tekmo odigrale tako, kot je takšne tekme treba odigrati. Že iz preteklosti vemo, da so lahko takšne nasprotnice zelo neugodni, če jim dovoliš, da se razigrajo. Tokrat jim tega nismo dovolili, igrali smo dovolj zavzeto, da naša zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Ker nam je rezultat to dovoljeval, smo lahko priložnost za igro ponudili praktično vsem igralkam, ki so jo dobro izkoristile in so svojo nalogo pravile kot je treba.«

Luka Koper – Calcit Volley 0:3 (-18, -17, -21)

Koper – Dvorana OŠ Koper, sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled).

Luka Koper: Primik, Đukić 9, Kladnik 1, Debernardi (L), Suljić, Smolnik 7, Uršič 1, Širol 5, Simčić (L), Pavlovič 2, Kaker 8. Trener: Dragan Grmača.

Calcit Volley: Mihevc 5, Pogačar 4, P. Marušič, Š. Marušič, Vovk 4, Brulec Kostić 12, Boisa 3, Zatković 4, Janežič (L), Charuk 9, Jerala6 , Radišković 10. Trener: Aljoša Jemec.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi