Kamniške odbojkarice še naprej v igri za prvo mesto

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga modre skupine v domači dvorani s 3:0 (20, 22, 20) premagale GEN-I Volley. V prihodnjem krogu bodo Kamničanke spet igrale doma, v soboto, 29. februarja, bodo gostile ATK Grosuplje.

V prvem delu sezone so Kamničanke pred svojimi navijači s 3:1 premagale Novogoričanke, ki pa so zato na domačem igrišču, prav tako s 3:1, osvojile vse tri točke. Obe tekmi sta veljali tudi za srednjeevropsko ligo, na koncu so jo osvojile kamniške odbojkarice, ki so modro skupino začele z dvema zmagama. Manj uspeha v modri skupini so imele Novogoričanke, saj so tako domačo tekmo proti SIP Šempetru kot v gosteh proti ATK Grosuplju izgubile z 2:3.

Čeprav so gostje, ki so se pred nekaj tedni razšle s trenerjem Tilnom Kozamernikom in jih zdaj vodi Matjaž Stanič, z asom Mirte Velikonja Grbac v začetku uvodnega niza povedle s 5:2, vodile pa so tudi že s 7:5, so domačinke v režiji Lucy Charuk povedle z 10:7. Po asu Ane Marije Vovk je bilo že 13:8 za domačo ekipo, ki je prednost petih točk brez večjih težav ohranila do konca niza. Tudi po zaslugi novogoriških odbojkaric, ki so v tem nizu naredile kar enajst lastnih napak, težave pa so imele tudi z učinkovitostjo v napadu.

V začetku drugega niza so imele domače odbojkarice veliko težav s sprejemom servisov S Leban, ki je dosegla tudi dva asa, po dveh uspešnih napadih Pie Blažič pa so Novogoričanke vodile s petimi točkami prednosti (7:2). Čeprav so s tremi zaporednimi asi Charukove Kamničanke hitro povedle z 10:8, tudi njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti na servis Pie Blažič in z blokom Velikonje Grbac je GEN-I Volley pet prišel do visoke prednosti (16:11). Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le prebudile in predvsem po zaslugi odlične Charukove izid na 19. točki izenačile, z njeno že deveto točko v drugem nizu pa so prvič povedle (21:20). Do konca niza, ki se je, podobno kot prvi, končal z novogoriško napako, calcitovkam gostjam niso več prepustile niti točke.

V tretjem nizu si nobena ekipa dolgo ni priigrala kakšne občutnejše prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodile domačinke, ki so tudi prve prišle do treh točk prednosti. Zanjo je z asom tik pred vstopom v končnico niza poskrbela Katja Mihevc. Gostujoči trener Matjaž Stanič se je odločil za polminutni odmor, vendar so po njem njegove varovanke naredile še eno svojih številnih lastnih napak, vodstva z 20:16 pa Kamničanke niso več izpustile iz rok. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Mihevčeva.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Pomembno je, da smo tekmo končali brez izgubljenega niza, da smo odigrali korektno tekmo in vknjižili tri točke. Sicer je spet prišlo do manjših nihanj v posameznih nizih, vendar sem bil zadovoljen s tem, da so dekleta večji del tekme igrale dobro in to nam je tudi prineslo zmago.«

Calcit Volley – GEN-I Volley 3:0 (20, 22, 20)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Tomec (Novo mesto), Markelj (Bled).

Calcit Volley: Griljc (L), Mihevc 3, Pogačar 1, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 8, Brulec Kostić 7, Zatković 6, Janežič (L), Charuk 16, Jerala3, Kaker 3. Trener: Gregor Rozman.

GEN-I: Sillah, Ferlinc 5, Goršek, Velikonja Grbac 11, Forštnarič, P. Blažič 11, Kovac 9, T. Blažič, Leban 9, Jovanović 1, Žigon 1. Trener: Matjaž Stanič.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi