Kamniške odbojkarice po treh letih spet v finalu srednjeevropske lige

V prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige so odbojkarice Calcit Volleyja s 3:0 (17, 10, 12) premagale Jedinstvo Brčko. S kom bodo v nedeljo, ob 20. uri, igrale v finalu, bo znano po tekmi med GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom, ki se bo začela danes, ob 19. uri.

V letošnji sezoni sta se ekipi Calcit Volleyja in Jedinstva Brčko pomerili dvakrat, zanimivo pa je, da sta do zmag prišli v gosteh. Prav po kamniški zmagi so aktualne državne prvakinje prišle v serijo zmag, ki jih je na koncu prinesla drugo mesto, mesto za njimi pa so redni del tekmovanja končale Kamničanke, ki so do zdaj v tem tekmovanju zmagale dvakrat. Zadnjič leta 2016, prvič dve leti pred tem, v zadnjih dveh sezonah pa se niso uvrstile na zaključni turnir, medtem ko je Jedinstvo na njem igralo prvič.

V Kamniku je bila za varovanke Gregorja Rozmana usodna Andjelka Radisković, ki je tudi v prvem nizu polfinalnega obračuna zaključnega turnirja s sedmimi doseženimi točkami zelo dobro opravila svoje delo, vendar to njeni ekipi ni prineslo uspeha. Preprosto zato, ker so Kamničanke igrale praktično brez lastne napake, dosegle so tri ase, imele soliden sprejem, Eva Pogačar pa je tudi dobro razporejala žoge in razigrala vse svoje igralke. Z uspešnim napadom Radisovićeve so odbojkarice iz Brčkega še vodile s 13:12, toda z dvema asoma Nine Kotnik in blokom Olivere Brulec Kostić se je tehtnica nagnila na kamniško stran. Pred vstopom v končnico so Kamničanke po točki Ane Marije Vovk nasprotnicam pobegnile za pet točk (21:16), niz je zaključila Kotnikova.
Tudi v drugem nizu so odbojkarice iz Kamnika prevladovale na igrišču. Na začetku niza je bila nezaustavljiva Lucy Charuk, ki je do vodstva Calcit Volleyja z 10:5 dosegla polovico točk. Kamničanke so odpor Jedinstva dokončno zlomile na servis Eve Pogačar, ki je dosegla tudi dva asa, vodstvo petih točk (11:6) pa so v tem obdobju povečale na neulovljivih enajst (17:6). Z zbrano igro so nadaljevale do konca niza ki se je končal z lastno napako nasprotnic.

Vodstvo z 2:0 v nizih ni zaustavilo Kamničank, ki so še naprej igrale zavzeto, taktično zrelo, odlično v bloku in na servisu, tako da Jedinstvo niti v enem trenutku ni bilo blizu preobrata. Ko so na servis Eve Pogačar calcitovke tekmicam pobegnile za pet točk (15:10), se je že slutila njihova zmaga, vsega pa je bilo konec po seriji servisov Tine Kaker, ki resda ni dosegla asa, a so tudi po njeni zaslugi njene soigralke vodstvo petih točk povečala na enajst (23:12). Z blokom je Kamničankam po treh letih finale srednjeevropske lige dokončno priborila Charukova. Leta 2017 so sicer morale priznati premoč Bekescsabe, kako pa bo letos, bomo videli v jutrišnjem finalu, v katerem se bodo pomerile z boljšim iz dvoboja GEN-I Volley – Nova KBM Branik?

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Mislim, da bila to naša najboljša tekma v letošnji sezoni in to ob pravem trenutku. Vedeli smo, da je Jedinstvo zelo nevarna ekipa, zato čestitam dekletom, da so bile dovolj zbrane tudi v trenutkih, ko so se v ‘lomili’ posamezni nizi. V finalu bo, kar bo, s kom bomo igrali, je popolnoma nepomembno, kajti v tej sezono smo premagali tako GEN-I Volley kot Novo KBM Branik, proti obema ekipama pa smo tudi že izgubili, z Mariborčankami tudi v finalu pokala Slovenije. Skrivnosti med nami torej ne bo, spet bo odločala žoga ali dve, dnevna forma in trenutek inspiracije. Vsekakor bomo naredili vse, da bo sreča tokrat na naši strani.«

Calcit Volley – Jedinstvo Brčko 3:0 (17, 10, 13)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Kramar Šandl (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Grilj (L), Kotnik 11, Mihevc 2, Pogačar 5, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 9, Brulec Kostić 12, Zatkovič 4, Janežič (L), Charuk 11, Jerala, Kaker 2. Trener: Gregor Rozman.
Jedinstvo Brčko: Babić 4, Biberdžić, Kenjalo, Radović 5, Vukoje, Gajić 4, Vujičić (L), Karać 1, Popović (L), Vajdova 5, Radisković 13, Husić 1. Trener: Smail Pezerović.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

 

Tagi