Kamničanke ostajajo neporažene

V prvi tekmi četrtega kroga 1A. DOL za ženske so odbojkarice Calcit Volleyja doma premagale Ankaran s 3:1 (17, 17, -23, 18). Že v soboto bodo Kamničanke v četrtem krogu srednjeevropske lige gostile ekipo iz Banja Luke, v prvenstvu pa bodo spet igrale v soboto, 9. novembra, ko bodo v Hočah igrale proti ekipi Formis Rogoza.

Po zmagi v tretjem krogu srednjeevropske lige v Brčkem so se odbojkarice Calcit Volleyja spet posvetile domačemu ligaškemu tekmovanju, v katerem so do zdaj zabeležile tri zmage. Po dvoboju z Ankarančankami, za katere v letošnji sezoni igra nekdanja kamniška igralka Sara Valenčič, so prišle še do četrte, gostje so ostale pri dveh.

V uvodni niz so domače odbojkarice vstopile z vso resnostjo, kar jim je tudi prineslo vodstvo z 9:4, ki pa so ga Ankarančanke na servis Line Angeline znižale na 7:9. A le na kratko, kajti domačinke so s štirimi zaporednimi točkami prišle do šestih točk prednosti. Nekaj upanja za gostje se je ponudilo po delnem izidu 4:1, toda z dvema zaporednima uspešnima napadoma je Katja Mihalinec domačo ekipo popeljala do vodstva s 16:11. Še bližje vodstvu z 1:0 v nizih so bile Kamničanke po točki Olivere Brulec Kostić (19:13), niz pa je končala Eva Zatković.

V drugem nizu so varovanke Alena Bektaševića domači ekipi sledile do šeste točke, toda po bloku Manje Jerale so zaostajale za štiri točke (6:10). Kamničanke, pri katerih se je v obrambi spet izkazala odlična Leja Janežič, so po lastni napaki gostij povedle s 16:11. Tudi po polminutnem odmoru se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo, sestrska naveza Špela in Polona Marušič je v končnici poskrbela za vodstvo s 23:17, zadnjo točko v drugem nizu pa je prispevala Tina Kaker.

Tretji niz je domači trener Gregor Rozman začel s postavo, ki je končala drugega, s sestrama Marušič, Zatkovićevo, Jeralo, Kakerjevo, Brulec Kostićevo in Janežičevo. Ankarančanke so zaslutile svoj priložnost in s točko Marine Ćorić povedle s 7:5, po napaki domače ekipe pa z 11:8. Toda po polminutnem so Kamničanke zaigrale bolj zbrano in po zaslugi Zatkovićeve izid na 12. točki izenačile, z blokom Jerale pa pobegnile gostjam za točko (15:14). Pred vstopom v končnico so gostje s točko Čorićeve še enkrat pobegnile za dve točki (19:17). Z asom Brulec Kostićeve so domačinke ankaransko ekipo ulovile na 21. točki, v izenačeni končnici pa so do zmage prišle Ankarančanke.

Z blokom Brulec Kostićeve so domače odbojkarice, pri katerih sta se v igro vrnili Katja Mihalinec in Ana Marija Vovk, na servis Špele Marušič v četrti niz vstopile z vodstvom 3:0, vendar je Valenčičeva z asom hitro poskrbela za izenačenje (3:3). Do osme točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa so Kamničanke le strle odpor nepopustljivih gostij, ki so popustile na sprejemu, v napadu pa tudi niso bile več tako učinkovite kot v tretjem nizu. Ko je Mihalinčeva tudi z malce sreče dosegla as, je bilo na semaforju 18:13 za Calcit Volley, to pa je bila prednost, ki jo kamniške odbojkarice niso več izpustile iz rok. Zmago je potrdila kapetanka Olivera Brulec Kostić.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Pred vsako tekmo je naš cilj, da jo odigramo maksimalno, z maksimalnim izidom in takšni izgubljeni nizi niso dobra popotnica za naprej. Tiste igralke, ki so na igrišču, morajo pokazati maksimum. Ne glede na to, v kakšni zasedbi igramo, moramo iztržiti maksimalni izid in to bomo morali popraviti. Igralke si bodo morale igralne minute zaslužiti in si tudi z odnosom potrditi mesto v ekipi. To je tisto, kar bom v prihodnje od njih zahteval.«

Alen Bektašević, trener Ankarana: »Skušali smo nuditi čim boljši odpor, saj se zavedamo, da je kakovost na strani Calcit Volleyja. V tretjem nizu se nam je ponudila priložnost za zmago, ki smo jo izkoristili. Dekleta si za ta osvojeni niz zaslužijo čestitke, domačinke pa za zmago. Zdaj so pred nami tekme, ki si jim moramo bolj posvetiti in na njih priti do točk. Danes smo pač izkoristili tisto, kar se nam je ponudilo.«

Calcit Volley – Ankaran 3:1 (17, 17, -23, 18)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, 150 gledalcev, sodnika: Klinar (Radovljica), Miklošič (Maribor).

Calcit Volley: Zbičajnik , Kotnik, Mihevc, P. Marušič, Š. Marušič 3, Mihalinec 9, Vovk 9, Brulec Kostić 21, Zatković 7, Janežič (L), Charuk 3, Jerala 9, Kaker 15. Trener: Gregor Rozman.

Ankaran: Tozan (L), Krstić, Apollonio 1, Pangerc, Angelini 6, Medved (L), Uršič 9, Cerovac 1, Ćorić 15, Lovšin 6, Trobec 5, Valenčič 12. Trener: Alen Bektašević.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi