Kalcer Radomlje boljše od Cibalie

Na četrti pripravljalni tekmi so se Radomljan v Kranju pomerili z vinkovško Cibalio. Pred maloštevilnimi gledalci so na stadionu Stanka Mlakarja slavili Radomljani, edini gol na srečanju pa je padel že v prvi četrtini tekme. Prvič sta zaigrala tudi Jugovar in Anđelković.

Radomljani so tekmo začeli v postavi Andrić, Jakovljević, Jazbec, Kosec, Kumer, Kovjenić, Primc, Jugovar, Marinšek, Avbelj in Nunić. V prvem delu igre smo spremljali tekmo med obema kazenskima prostoroma, rahlo terensko premoč pa so imeli igralci Cibalie. Do dvajsete minute nevarnejših strelov v okvir vrat ni bilo, so pa Radomljani povedli v omenjeni minuti, ko je po predložku iz kot in odbiti žogi v kazenskem prostoru iz obrata zadel Jazbec.

Po zadetku se je igra nekoliko bolj razživela. Jakovljević bi po poigravanju gostujočega vratarja kaj kmalu podvojil vodstvo, a je bil za las nenatančen, tudi ob oviranju vratarja. Za Radomljane je dvakrat od daleč poskusil tudi Kovjenić, a je bil enkrat nenatančen, drugič pa je imel gostujoči vratar nemalo težav pri obrambi. Na drugi strani se je pred koncem prvega polčasa izkazal tudi Andrić, ki je obranil poskus gostov v neposrednem dvoboju.

Na začetku drugega polčasa sta vstopila Hlede in Rems, med 50. in 58. minuto pa je bilo trikrat vroče pred radomeljskim kazenskim prostorom. Dvakrat se je dobro izkazal Andrić, v drugem poskusu je spet ubranil poskus strela v neposrednem dvoboju z gostujočim napadalcem. V tretjem poskusu Cibalie pa je eden od gostujočih igralcev streljal proti vratom, a je zadel svojega soigralca, ki je žogo preusmeril stran od gola, stranski sodnik pa je za nameček označil še prepovedani položaj.

V nadaljevanju tekme so za Radomljane zaigrali še Šipek, Cerar, Stoiljković, Barukčič, Vidmar, Karamatić, Osmanaj in Anđelković. Pred koncem tekme so gledalci videli še nekaj nevarnih akcij, vse pa so bile v domeni radomeljskih igralcev. Slednji so v nadaljevanju tekme zagospodarili na sredini igrišča in s tesnim pokrivanjem onemogočili pripravo napada gostom. V 66. minuti je Stoiljković poslal odlično globinsko podajo Cerarju, ta pa je po strelu z desne strani z vrha kazenskega prostora žogo poslal za las mimo oddaljene vratnice. S prostega strela s 30 metrov je v zaključnih minutah tekme poskusil tudi Barukčič, a je žogo poslal čez gol, malce kasneje pa je Andrić po strelu z 20 metrov še enkrat več z lepo obrambo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi