Kaj se dogaja? Člani NK Roltek Dob zamenjali žogo za boksarske rokavice in zelenico za ring!

Iz prve roke vam lahko povemo, da se je točno tako zgodilo, kot ste lahko prebrali v naslovu tega prispevka. Nogometaši članske ekipe NK Roltek Dob, ki trenutno prezimujejo na četrtem mestu lestvice 2. SNL, so včeraj zvečer družno postavili žogo v kot in si nadeli boksarske rokavice ter se namesto na zelenico podali v ring.

Da nogometne navdušence in privržence dobskega drugoligaša ne bomo spravili v slabo voljo, naj zaupamo, da se je to zgodilo samo za en večer, ko so se dobski nogometaši na treningu v telovadnici OŠ Dob pridružili članom kluba Borilnih veščin Domžale, kjer so se bolj podrobno seznanili in preizkusili z boksom in kickboxingom, kar jim bo še kako prav prišlo v spomladanskem delu prvenstva, ko jih čaka naskok čim višje po lestvici. Ob tem je potrebno dodati, da so na zelenici drugačna pravila, kot v ringu. Bodo pa dodatna znanja in veščine iz boksa in kickboxinga dobskim nogometašem prišla prav v kakšnih težkih trenutkih igre, kot so prerivanja in odrivanja … Seveda, bo moral sodnik takrat gledati stran, da ne bo kdo porumenel ali pordečel …

Udeleženci skupnega treninga pa si tokrat niso nabirali novih moči samo zase. Poskrbeli so namreč, da bodo pri moči tudi drugi. S seboj na trening so prinesli hrano z daljšem rokom uporabe, ki jo prevzela Eva Cocej iz Anine zvezdice, razdelili pa jo bodo socialno ogroženim družinam. Lahko rečemo, da gre za športnike na mestu, saj so združili prijetno s koristnim.

Ali si bodo nogometaši NK Roltek Dob v spomladanskem delu sezone, poleg dresov in kopačkov nadeli tudi boksarske rokavice, vam tega žal ne moremo izdati. Konkurenca je namreč ves čas na delu in to z obema paroma oči in ušes.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Klub borilnih veščin Domžale
Tagi