Kadetinje ŽNK Radomlje pomlad odprle z zmago

Druga marčevska nedelja je prinesla začetek spomladanskega dela prvenstva za igralke v ligi do 17 let. Radomljanke so tokrat gostile ekipo ljubljanske Olimpije, ki so jo v jesenskem delu že premagale z minimalno zmago. Tudi tokrat so rumene slavile z 1-0, edini gol na tekmi pa je dosegla Kaja Pečovnik.

Igralke v rumenem so si prvo lepo priložnost pripravile v uvodu tekme, ko se je za strel z dvajsetih metrov odločila kapetanka Daša Dolenšek, a ji je veselje preprečila prečka. Nedolgo za tem so Radomljanke prišle do kota z leve strani. Kapetanka rumenih je s predložkom na oddaljeni vratnici našla Kajo Pečovnik, ki je z glavo poslala žogo v mrežo.

Kaj kmalu bi lahko rumene rezultat v prvem polčasu še povišale. Sara Gradišek je po priborjeni žogi prišla do strela s petnajstih metrov, a je merila prek vrat Olimpije. Daša Dolenšek je sredi prvega polčasa spet odlično podala s kota, tokrat je do žoge z glavo prišla Tajda Hlebec, a se je vratarka Olimpije Katarina Rogelj izkazala z odlično obrambo.

V drugem delu igre so gostujoče igralke vzpostavile ravnotežje in nekoliko bolj pritisnile na gol domačih, a si večjih priložnosti niso pripravile. Po zadnjem pisku glavne sodnice je obveljal rezultat iz enajste minute, kar je bil drugi zadetek Kaje Pečovnik v sezoni.

13. krog lige deklet do 17 let

Športni park Radomlje

ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija T.B. 1-0 (1-0)

Gledalcev: 50

Strelka: Pečovnik 11. Kartoni: Pečovnik, Hlebec; Krajnc, Grujić, Muratović.

ŽNK Radomlje: Galjot, Mušič, Podbevšek, Pečovnik, Skrnički Rovšek, Dolenšek (K), Gradišek, Kosirnik (Gerjolj 74.), Gerjol (Štefanič 60.), Mele, Hlebec (Vrhovnik 83.). Na klopi: Bizilj. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Olimpija T.B.: Rogelj, Bohinc, Grujić (Dovč 81.), Šabanaj (Urek 57.), Lobe, Černivšek, Verhovec (Knego 34.), Glavan (Đura 74.), Keršič, Muratović, Krajnc (K). Na klopi: Mesarič, Hostnik. Trener: Peter Kristan.

Avtor: A.S. Foto: Nina M.(ŽNK Radomlje)

Tagi