Kadetinje ŽNK Radomlje jesenski del zaključile z visoko zmago, dekleta U15 pa brez oddane točke

V preloženi tekmi osmega kroga tekmovanja deklet do 17 let so mlade Radomljanke gostovale na Koroškem pri ekipi Fužinarja. Tokratnih tekmic na štirih prejšnjih obračunih še niso premagale, v soboto, 25. novembra 2017, pa so slavile z izdatnih 0-8, Eva Vodušek pa je dosegla štiri zadetke. Dekleta U15 so pa v nedeljskem obračunu zaključile jesenski del tekmovanja, ki so ga opravile z odliko.

Tekma je bila odigrana v Prevaljah, Radomljanke pa so takoj pokazale, da jih zanima le zmaga. Eva Vodušek je načela mrežo vratarke Urške Kumprej v 13. minuti, šest minut kasneje pa se je še drugič vpisala med strelke. Pred koncem prvega dela igre je razigrana Eva Vodušek še dvakrat našla pot do domačega gola, s tem pa je tudi postavila rezultat prvega polčasa, v katerem so rumene dominirale na igrišču.

Že tri minute po prvem pisku sodnika Aneja Kunca v drugem delu igre se je med strelke vpisala še Manca Suhoveršnik, kije v 57. minuti ponovno premagala domačo vratarko in povišala na 0-6. V zadnjih desetih minutah srečanja sta zadeli še Ana Milović, kar je bil njen petindvajseti zadetek v sezoni, in Sara Adam. Slednja je letos že pri trinajstih zadetkih, enega manj ima Eva Vodušek. Manca Suhoveršnik pa je po dveh sobotnih zadetkih skupno pri devetih golih v sezoni.

Kadetinje po visokih zmagi preteklo soboto pod taktirko Gregorja Moharja po jesenskem delu zasedajo drugo mesto na lestvici. Zbrale s 27 točk na desetih srečanjih. Točke so tako oddale le enkrat, ko je bila v Radomljah boljša vodilna ekipa Pomurja. Naše igralke so dosegle 75 zadetkov, prejele pa so jih le šest. S prvenstvom bodo igralke spet pričele spomladi, to takrat pa sledi še mnogo pretečenih kilometrov na treningih.

Osmi krog prvenstva deklet do 17 let
Športni park Ugasle peči Prevalje

Fužinar – ŽNK Radomlje 0-8 (0-4)

Gledalcev: 10
Strelke: Vodušek 13., 19., 28., 32., Suhoveršnik 43., 57.,Milović 71., Adam 75.

ŽNK Radomlje: Božič (K), Černivšek (Adam 68.), Klopčič, Kličić (Mc Quarrie 53.), Gradišek, Milović, Vodušek, Urankar (Čibej 53.), Mencinger (Ručman 43.), Pečovnik, Suhoveršnik (Belavić 62.). Na klopi: Bizilj. Trener: Gregor Mohar.  

Dekleta U15 po končanem jesenskem delu brez oddane točke

Zadnji dvoboj jesenskega dela je potekal v domačem Športnem parku Radomlje, v goste je prišla ekipa Bilje Renče. Gostje so že s prihodom navijačev pokazale, da nas čaka zanimiv obračun. V tekmo so odločneje krenile naša dekleta, vendar so obrambne igralke nasprotnic, vratarke ter vratnica preprečevali prvi zadetek. Prevlado na igrišču je v 25. minuti kronala Sara Gradišek, ki je z desnico zadela iz prostega strela.

V drugem polčasu smo gledali podobno predstavo, naša dekleta so ves čas narekovale tempo, v peti minuti drugega polčasa je bila uspešna Kaja Pečovnik. Kmalu zatem je Nuša Kladnik povišala rezultat, končnih 4:0 pa jepostavila Nina Sofia McQuarrie, ki je dosegla zadetek po izredno lepem samostojnem predoru.

Dekleta tako zaključujejo jesenski del s 100% izkupičkom, v šestih tekmah so dosegle šest zmag. Na vseh tekmah so prikazale pravi pristop ter lepo in kombinatorno igro. Vseeno pa imajo dekleta še veliko rezerve, zato že prihajajočo soboto nadaljujejo tekmovanje v zimski ligi fantov U13. Dekleta čaka zanimiva in pestra zimska sezona, mi pa se že veselimo spomladi in ponovnih obračunov v ligi deklet DU15.

Avtor: A.S., M. J.; Foto: Rok Zore
Komentarji uporabnikov
Tagi