Kadeti in mladinci NK Radomlje suvereno na poti proti prvi ligi

Konec koledarskega leta je tudi čas, da potegnemo črto pod jesenski del tekmovanja v mladinskih ligah. Kadeti in mladinci so na skupni lestvici osvojili naslov jesenskih prvakov, pred zasledovalci iz ekipe Brinje Grosuplje imajo kar petnajst točk naskoka! Zelo dobro gre tudi ekipi starejših dečkov, ki na lestvici v hrbet zrejo le Iliriji, ki ima dve točki več. Ekipi mlajših dečkov pa ne gre vse po načrtih, saj se po jesenskem delu nahajajo na zadnjem mestu lestvice.

Mladinci po 15-ih krogih na drugem mestu
Mladinska ekipa, ki jo vodi Jani Pate, nadaljuje z dobrimi predstavami, ki so jih odlikovale že v spomladanskem delu prejšnje sezone. Po petnajstih krogih so na drugem mestu lestvice, za prvouvrščenim Roltek Dobom imajo šest točk zaostanka in tekmo manj. Klonili so le enkrat, medtem ko so vknjižili devet zmag in štiri neodločene rezultate. Dobro so nastopili tudi v mladinskem pokalu MNZ Ljubljana, kjer so šele v samem zaključku tekme klonili proti favoriziranemu Bravu. Na žalost pa so svoje naredile tudi poškodbe, saj je bilo na prisilnem dopustu kar nekaj igralcev prve ekipe, nekateri tudi po dlje časa. Prvo mesto na klubski lestvici strelcev si delita Nejc Levec in Lan Struna s sedmimi zadetki, zadetek manj pa je dosegel Sandi Nuhanović.

Kadeti na zimski premor s +9
Še bolje pa kaže kadetski ekipi, ki v svoji konkurenci vodi na lestvici, pred drugouvrščeno ekipo Brinje Grosuplje pa imajo kar devet točk naskoka! Na štirinajstih tekmah so zmagali trinajstkrat, edini poraz pa so doživeli v četrtem krogu prav proti drugouvrščeni ekipi prvenstva (0-1). Poraz pa so maščevali v trinajstem krogu, ko so Grosupeljčane na njihovem igrišču premagali z 2-3. Tudi kadetska ekipa je imela nekaj težav s poškodbami, a so varovanci Dušana Balutta strnili vrste in jesenski del končali na prvem mestu. Najboljši strelec ekipe je Ervin Agović, ki je v polno meril 12-krat, sledita pa mu Mark Zabukovnik z osmimi ter Nik Majcen s sedmimi zadetki.

Kadeti in mladinci tako odločno stopajo po poti, ki so si jo začrtali pred začetkom prvenstva: merijo namreč na naslov v skupni konkurenci in vstop v dodatne kvalifikacije za vstop v prvo mladinsko in kadetsko ligo Slovenije.

Skupna lestvica 2. SKL in 2. SML 2016/17, po odigranem 15. krogu

Starejši dečki na drugem mestu
Odlično gre tudi ekipi starejših dečkov, ki jo vodi Milan Anđelković. Na lestvici so po enajstih krogih dve točki za vodilno Ilirijo, ki pa ima tudi tekmo manj. Radomljani so zbrali osem zmag, dva neodločena izida in en poraz. Izgubili so prav proti Iliriji v gosteh s 3-1. Imajo tudi najboljšo gol razliko, saj so ob petdesetih doseženih zadetkih prejeli le šest golov, z najboljšo obrambo lige pa se ponaša Ilirija, ki je prejela le dva zadetka. Dobro so razpoloženi tudi strelci radomeljske ekipe; najboljši strelec ekipe je Domen Kobal z dvanajstimi zadetki, Nedim Ljubijankić in kapetan Anže Židan sta v polno merila desetkrat, medtem ko je Kristian Resanović Kvas zadel devetkrat.

Mlajši dečki bodo spomladi lovili zaostanek
Mlajšim dečkom pa v prvenstvu ne gre tako, kot njihovim starejšim klubskim kolegom. Ekipa Matica Robide se namreč po enajstih odigranih tekmah nahaja na zadnjem mestu lestvice, osvojili pa so vsega eno točko. V prvem krogu so remizirali z medvoškim Jezerom, nato pa so nanizali deset porazov. Vseeno pa še ni vse izgubljeno, saj bo spomladi na voljo skupno še triintrideset točk, Domžale A rumenim bežijo za štiri točke, Rudar Trbovlje in Interblock pa za osem. 

Avtor: NK Radomlje
Tagi