Jutranja telovadba na prostem kmalu tudi v centru Domžal

Vsako jutro točno ob 7.30 uri, ob vsakem vremenu, poteka na šestih lokacijah v občini Domžale, jutranja telovadba na prostem, poimenovana »1.000 gibov«, ki se jo udeležujejo člani Društva Šola zdravja. Zagotovo ste jih že kdaj opazili, tudi zaradi razpoznavne oranžne barve oblačil.

V četrtek 18. julija 2013, pa bo pričela delovati nova (7) skupina v občini Domžale. In sicer bo ta skupina izvajala jutranjo telovadbo v parku pri Občini Domžale, poleg Slamnikarskega muzeja.

Telovadbo vodijo usposobljeni prostovoljci, telovadci pa so večinoma starejši ljudje, ki se udeležujejo telovadbe ne le zaradi boljšega počutja, temveč tudi zaradi socialnega faktorja (druženja, prijateljstva). Društvo Šola zdravja je več kot dober primer aktivnega staranja prebivalstva in kako lahko brez drage športne opreme in v domačem okolju, skrbeti za zdravje in dobro počutje.

Naj spomnimo, da v občini Domžale že potekajo jutranje telovadbe v naslednjih skupinah, ki se jim lahko pridružite: Skupina Domžale (na travi, v drevoredu 88 lip), Skupina Domžale – Stob (na koncu Vodovodne ceste, na začetku Mengeškega polja), Skupina Dob (ob nogometnem igrišču), Skupina Ihan (na rokometnem igrišču poleg nogometnega), Skupina Radomlje (med dvema mostovoma ob Kamniški Bistrici), Skupina Vir pri Domžalah (na travnatem nogometnem igrišču poleg fitnesa na prostem).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi