Jutranja telovadba “1000 gibov” kmalu tudi v Krtini

Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni) in v Sloveniji “Bodi aktiven”, njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto. Temu cilju že vrsto let sledi Društvo Šola zdravja, ki širom po Sloveniji vsako jutro izvaja jutranjo telovadbo “1000 gibov”. 30. septembra 2020, ob 8. uri začenja z brezplačno vsakodnevno jutranjo vadbo »1000 gibov« na novi lokaciji na prostem v Športnem parku “Nakrtin v Krtini”.

Vaje “1000 gibov” so primerne za vse generacije. V 30-ih minutah boste razgibali vse sklepe telesa, dosegli boste maksimalno gibljivost in okretnost telesa ter zmanjšali boste morebitne bolečine. Telovadite lahko vse dni v tednu ob vsakem vremenu. Vaje vodijo usposobljeni prostovoljci.

Čeprav se delež telesno dejavnih prebivalcev Slovenije v splošnem povečuje, v Evropski uniji pa ostaja na enaki ravni, bi morali postati vsakodnevno bolj telesno dejavni. Redna športna vadba naj zato postane del vsakdana. Izberimo si takšno aktivnost, ki nam je blizu in nas osrečuje. Evropski teden športa je priložnost, da preizkusite različne vadbe in najdete primerno zase.

Šport in telesna dejavnost sta pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja ter prispevata k aktivnemu in zdravemu staranju. Poleg tega je šport lahko sredstvo za socialno vključevanje, širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva ter povezanosti po Evropski uniji.

Vabljeni, da se v sredo, 30. septembra 2020 ob 8. uri pridružite novi skupini Krtina v Športnem parku “Nakrtin”.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi