Juš Smole – 189 cm – nov osebni rekord in najboljši letošnji rezultat v kategoriji U16

Prvi nastop v dresu državne reprezentance

Prvo mesto v močni mednarodni konkurenci

V soboto, 27. septembra 2014, je bil PETEROBOJ PIONIRSKIH REPREZENTANC / CRO-CZE-HUN-SVK-SLO v Mariboru. V izbrano vrsto slovenskih reprezentantov sta se kot edina atleta iz Domžal, uvrstila tudi dva mlada atleta iz Atletskega društva AS. Slovenijo sta zastopala Juš Smole v skoku v višino in Vid Savnik v hoji. Oba sta svoj nastop v reprezentančnem dresu opravila odlično, dosegla sta svoj najboljši letošnji rezultat, svoj nov osebni rekord.

Juš Smole je svoj prvi reprezentančni nastop je začel suvereno. Vse višine je premagal v prvem poskusu. Letvico na višini 189 cm, kar je pomenilo njegov novi osebni rekord in hkrati najboljši letošnji rezultat v kategoriji pionirjev U16, je preskočil z veliko rezervo. Osvojil je prvo mesto. V vsaki disciplini sta nastopala po dva predstavnika iz vsake države. Z reprezentančnim kolegom Timom Medvedom sta bila hkrati tudi najuspešnejša reprezentanta, saj sta osvojila prvo in tretje mesto v svoji disciplini in prispevala izdatno število točk pri končni razvrstitvi Slovenije v tej močni mednarodni eliti mladih športnikov.

Vid Savnik je nastopil v hitri hoji in bil naš najbolje uvrščeni predstavnik v tej pri nas dokaj zapostavljeni disciplini, katera je na tekmovalnem koledarju le enkrat letno.

Iskrene čestitke obema fantoma.

Avtor: AZ; Foto: AZ
Tagi