Jure Matjašič novi član rumene družine

Čeprav se je poletni prestopni rok že končal, je Nogometni klub Domžale uspel v svoje vrste zvabiti pomembno okrepitev. Član dvakratnih državnih prvakov je postal občasni slovenski reprezentant Jure Matjašič. 24-letni krilni napadalec je z rumenimi podpisal triletno pogodbo.

Nogometaš iz okolice Ptuja je bil zadnjih pet let član Zavrča, za katerega je v najmočnejši slovenski ligi odigral 90 tekem in dosegel šest golov: ''Po nekaterih pomembnih odhodih, nenazadnje tudi Luke Elsnerja, začenjamo novo obdobje. Za vsak nov začetek je dobrodošla sveža energija in po neaktivnem poletju je Jure vsekakor popolnoma osredotočen, da dokaže in pokaže, da vpoklic v reprezentanco ni bil naključje. Po odhodu Črnica smo z njim dodatno zapolnili vrzel, ki je ostala na ofenzivnih položajih, ki bodo v prihodnje še bolj integralen del naše igre,'' je o novincu povedal športni direktor Matej Oražem in dodal: ''Menjava trenerja se je na žalost zgodila po izteku prestopnega roka, tako da Simon Rožman nima možnosti dodatnega oblikovanja ekipe, ki pa po naši skupni oceni sploh ni potrebno. Seveda pa je potrebna kakšna manjša, in kot je v primeru Matjašiča, pomembna korekcija, ki nam bo čez nekaj tednov, ko se Jure optimalno pripravi, ponujala dodatne možnosti pri sestavi prve enajsterice.''

Otrok ptujske Drave, za katero je v prvi slovenski ligi odigral sedem tekem, je pripravljenost vzdrževal z individualnimi treningi in ob pomoči svojega matičnega kluba: ''Trenutno nisem v najboljšem fizičnem stanju, saj že dolgo nisem v polnem pogonu. Pred menoj je trdo delo. Najprej me čaka oster boj za prvo enajsterico, potem pa si želim z dobrimi igrami prislužiti nov vpoklic v slovensko reprezentanco,'' se ostre konkurence znotraj ekipe zaveda 172 centimetrov visoki nogometaš: ''Moja želja je, da se čim prej vklopim v ekipo, potem pa moram dobro igrati in pomagati Domžalam do uspehov. Konkurenca je zelo močna in to je zelo dobro tako za ekipo kot tudi zame, saj te konkurenca sili, da si iz dneva v dan boljši. Dal bom vse od sebe, da pridem do želenega cilja. Boriti se moramo za vrh lestvice in potem bo vse ostalo prišlo samo po sebi,'' je poln zagona Jure Matjašič. Ta bo znova združil moči z Veljkom Batrovićem, ki je Domžale okrepil v petek: ''Zagotovo mi bo lažje, saj Veljka poznam iz Zavrča in že tam sva bila v zelo dobrih odnosih,'' je zaključil 24-letnik, ki je za slovensko reprezentanco zaigral 5. junija letos na prijateljski tekmi proti Turčiji. V Domžalah si je izbral številko 11, ki jo je pred njim nosil Matic Črnic.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič in Grega Krmavnar (NK Domžale)
Tagi