Judoisti na judo kampu Rogla 2018. Katarina Kumer ponovno na 1. mestu

Judoisti na judo kampu Rogla 2018

V soboto, 27. oktobra 2018, se je 14 judoistov Judo kluba Komenda udeležilo tridnevnih mednarodnih judo priprav na Rogli, ki je potekalo v organizaciji Judo kluba Oplotnica.

Nekateri so se priprav udeležili prvič in spoznali kako pomembni so treningi in borbe z nasprotniki iz drugih klubov, saj na ta način spoznavamo različne borbene situacije in se nanje tudi pripravimo. Dva treninga dnevno je vodil mojster juda Aljaž Sedej. Mladim judoistom je podrobno opisal svojo zmagovalno tehniko, s katero je leta 2009 zmagal na Sredozemskih igrah.

Zadnji dan je trening prevzel Rok Drakšič, udeleženec treh Olimpijskih iger in evropski prvak, ki ga je kljub poškodbi odlično odvodil. Poleg napornih judo treningov so judoisti uživali v bazenu in se zabavali ob različnih popoldanskih aktivnostih.

Avtor: Katarina Kumer

Judoistka Katarina Kumer ponovno na 1. mestu

V soboto, 3. novembra 2018, je Judo klub Železničar v Mariboru organiziral mednarodno tekmovanje v judu – 37. Iršičev memorial. Na tatamiju so se borili tekmovalci v konkurenci kadetov U18 in članov. Med članicami je nastopila tudi Kamničanka, trenerka in tekmovalka Judo kluba Komenda Katarina Kumer in osvojila 1. mesto ter s tem klubu prinesla novih 180 točk.

Tako se je Judo klub Komenda na lestvici Judo zveze Slovenije povzpel še za 4 mesta višje in je tesno za petami Judo klubu iz Jesenic. Vsako leto višja uvrstitev je vsekakor potrditev dobrega dela trenerjev in truda judoistov, ki morajo biti temu športu resnično predani, saj je pomembna tudi psihološka priprava športnika, ki sledi načelu ustanovitelja juda Jigora Kana: »Ni pomembno biti  boljši od drugih, ampak biti boljši od včeraj.«

Avtor: Boštjan Veinhandl

Tagi