Judoisti Komende dobili novega podprvaka med mlajšimi kadeti

V soboto, 12. septembra 2020, en dan pred članskim državnim prvenstvom v judu, se je v Mariboru odvijalo tudi državno prvenstvo za mlajše kadete U16. Kljub temu, da so bile tribune tokrat prazne, so se na tatamiju odvile napete borbe za aktualne naslove prvakov Slovenije.

Maj Lokar Gros, član Judo kluba Komenda se je z vrhunsko predstavo in srčnimi borbami v peresni kategoriji prebil vse do finala, kjer pa je žal popustil in osvojil 2. mesto in s tem naslov državnega podprvaka v judu.

Zelo blizu zmage je bil tudi Jakob Plantarič, kateremu se je za las izmuznila borba v finalu, čeprav se je odlično izkazal in s kar tremi zmagami in enim porazom osvojil končno 3. mesto med veliko konkurenco v kategoriji nad 81 kg. Med deseterico se je uvrstil tudi Peter Zadrgal, ki je pristal na 7. mestu.

Boštjan Veinhandl, Maj Lokar Gros in Jakob Plantarič.

Ponosni smo tudi na vse borce, ki so zastopali barve našega kluba, a žal ostali brez medalj in sicer Luka Žagar, Mark Jelnikar, Brina Frece, Žiga Klarič in Matej Mally. V tem borilnem športu je potrebno veliko vztrajnosti, saj te lahko že ena izgubljena borba izloči iz nadaljnjega tekmovanja. Potrebna je velika želja in moč, da po vsakem porazu ponovno vstaneš in se vrneš še močnejši in še bolj pripravljen.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi