Judoisti Judo kluba Komenda osvojili 4 kolajne na mednarodnem pokalu Bežigrada

V soboto, 30. marca 2019, se je 12 tekmovalcev Judo kluba Komenda odlično borilo na močnem mednarodnem turnirjem z veliko konkurenco v Bežigradu. Osvojili so štiri medalje in dve peti mesti ter se skupno uvrstili na enajsto mesto izmed 48 klubov. Na tekmovanju je nastopilo kar 423 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, .Bosne, Madžarske in Azerbajdžana.

Med mlajšimi deklicami U12 se je vrhunsko borila Haya Veinhandl Obaid, ki je prvič nastopila v višji težinski kategoriji in se tudi v tej brez izgubljene borbe proti veliko težjim nasprotnicam prebila na prvo mesto. Odlično drugo mesto med mlajšimi dečki U12 je osvojil Tevž Kristan, ki ga je sicer nižji nasprotnik v finalni borbi presenetil z močnim prijemom ter hitrim metom. Tretje mesto je osvojil Tian Cizerle, prav tako zelo dober judoist, ki ga je končne borbe za finale stala napaka v parternem delu polfinala. Za medaljo je le malo zmanjkalo Timeji Starovasnik in Niku Levcu, ki sta oba zelo talentirana začetnika na velikih tekmovanjih in bosta kmalu stala na stopničkah. Med starejšimi dečki U14 je prvo mesto osvojil Luka Lukšič, ki je v finalu premagal hrvaškega nasprotnika z zelenim pasom.

Rezultati:

U12: 1. mesto – Haya Veinhandl Obaid, 2. mesto – Tevž Kristan, 3. mesto – Tian Cizerle, 5. mesto – Timeja Starovasnik, Nik Levec

U14: 1. mesto – Luka Lukšič

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi