Judo klub Komenda v novem letu že z državnim prvakom

Luka Lukšič član Judo kluba Komenda, ki je zadnji dve leti že kazal nadpovprečne dosežke in se redno uvrščal med najboljšo trojico, je v soboto, 26. januarja 2019, postal državni prvak v judu med starejšimi dečki U14.

Luka je imel težko delo že v prvi borbi, ko se je pomeril z izkušenim nasprotnikom iz Slovenj Gradca, ki je najprej vodil z wazarijem, a je Luka z veliko željo po zmagi ter svojo dobro mišično in kondicijsko pripravljenostjo že po 35 sekundah prevzel vodstvo. V osmini finala je s prepričljivim ipponom zmagal že v pičlih osmih sekundah. Pot v finale si je priboril z zmago že poznanega nasprotnika Tirovića, prav tako z ipponom, zelo zanimiva pa je bila finalna borba, kjer smo držali pesti, ko je nasprotnika držal v končnem prijemu. Luka je zasluženo osvojil naslov državnega prvaka, kar mu daje velike možnosti za naslov najboljšega judoista svoje kategorije ob koncu leta.

Državno prvenstvo se je odvijalo v Mariboru pod organizacijo Judo kluba Branik Broker in Judo zveze Slovenije. Udeležilo se ga je 40 slovenskih klubov. Judo klub Komenda je s svojimi petimi udeleženci, ki so večinoma nastopili kot mlajši v svoji kategoriji in se odlično borili, skupno osvojil 12. mesto.  Judo klub Komenda ima državnega prvaka v kategoriji U14 in že trenira za osvojene nove naslove v maju, ko bi potekalo državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice U12.

Avtor: Katarina Kumer

Tagi