Judo klub Komenda se iz Zagreba vrača z vrhunskimi rezultati

V soboto, 25. novembra 2017, se je v Zagreb na 25. Mednarodni judo turnir Lika odpravila posadka petih judoistov Judo kluba Komenda, s trenerjem Boštjanom Veinhandlom na čelu. Na tekmovanju, ki se je odvijalo v športni dvorani Sutinska vela, je sodelovalo več kot 800 judoistov iz 81 judo klubov in sicer iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Italije, Rusije, Slovenije, Srbije in Hrvaške. Borbe so potekale za starostne skupine U10, U12, U14, U16 in U18.

Turnir Lika iz leta v leto privablja vse več konkurentov in je zato zelo pomembno tekmovanje za Kamniške in Komendske borce. Glede na to, da je bilo za večino to prvo veliko mednarodno tekmovanje, so se naši tekmovalci odrezali vrhunsko. Luka Lukšič (U12), v Sloveniji nepremagljiv v svoji kategoriji je svojo uspešno pot začrtal tudi v tujini. Z izjemnimi borbami med 11 močnimi nasprotniki se je uspešno prebil vse do finala, kjer je z ipponom premagal Knezović Hrvoja iz Bosne in Hercegovine in osvojil naslov prvaka. V isti kategoriji se je boril tudi njegov mlajši brat Mark Lukšič, ki je se je z zmago prebil v četrtfinale, kjer je padel, nato v repasažu spet zmagal in potem še enkrat izgubil ter na koncu pristal na 7. mestu.

Med mlajšimi je bila odlična Haya Veinhandl Obaid (U10), ki je z zmago proti izkušeni Avstrijki pridobila mesto, nato žal izgubila v borbi za finale, a uspešno nadaljevala v repasažu in po dolgi borbi premagala Hrvatico Nino Kolar ter osvojila visoko 3. mesto. Bronasti je bil tudi Kamničan Žiga Pahor (U10), ki je prvo borbo izgubil, a se zelo dobro boril naprej in s tremi zmagami prišel vse do 3. mesta. Najmlajši, komaj 8 letni tekmovalec je bil Karim Veinhandl (U10), ki se je boril v najštevilčnejši kategoriji s kar 25 večinoma starejšimi judoisti. Zmagal je štiri borbe in se uspešno prebil v polfinale, kjer je premoč priznal Italijanu Stivella Thomasu. V borbi za tretje mesto je Karim vodil celotno borbo z dvema wazarijema, na koncu pa izgubil in se uvrstil na še vedno odlično 5. mesto. S svojo visoko uvrstitvijo je pokazal velik potencial, saj je v kategoriji nastopil med mlajšimi in se bo v isti kategoriji boril še celo naslednje leto.

Avtor: Katarina Kumer
Tagi