Judo klub Komenda organiziral prijateljsko tekmovanje za najmlajše

V soboto, 14. decembra 2019, je Judo klub Komenda organiziral judo tekmovanje: Prednovoletni pokal Komende za najmlajše, ki so se ga udeležili otroci stari med 4 in 10 let. Telovadnica OŠ Moste pri Komendi je bila polna mladih športnikov, ki so se pomerili v začetnikom prijaznim judo borbah.

Najmlajši – vrtčevski otroci – so nastopili najprej in so se staršem in drugim obiskovalcem predstavili v sumo borbah. To je igralno prilagojena borba, kjer je cilj izriniti nasprotnika iz označenega prostora ali pa mu porušiti ravnotežje. Otroci so se razveselili tudi judo pande, ki je tokrat v božičkovi opravi obdarila vse otroke. Potem so nastopili še otroci od 1. do 4. razreda, ki so se borili v judo borbi. Tekmovanje je odlično uspelo, vsi tekmovalci pa so tudi prejeli lepo nagrado in kolajno.

Na dogodku je tudi potekala podelitev pokalov za najboljše tekmovalce Judo kluba Komenda v letu 2019. Pokal je osvojilo 11 članov, ki so v sezoni dosegli vrhunske rezultate, tako na državnem prvenstvu kot na mednarodnem nivoju in sicer: Luka Lukšič (U14), Haya Veinhandl Obaid (U12), Timeja Starovasnik (U12), Žiga Pahor (U12), Karim Veinhandl (U12), Tian Cizerle (U12), Tevž Kristan (U12), Leon Adrović (U10), Stepan Kholodov (U10), Nejc Urbanija (U10), David Andrić (U10).

Otroci si bodo sedaj med počitnicami nabrali nove moči za uspešen vstop v novo tekmovalno sezono, kjer bodo nekateri že vstopili v višjo starostno kategorijo.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi