Judo klub Komenda na stopničkah tudi na močnem tekmovanju Mini Nagaoka

V soboto, 17. novembra 2018, smo se udeležili velikega, mednarodnega, tradicionalnega turnirja Nagaoka v hali Tivoli Ljubljana, kjer je nastopilo več kot 500 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Italije in Avstrije. Naši tekmovalci, ki so na svoje borbe zaradi množičnega obiska tekmovanja čakali tudi po več ur, so se odlično borili. Skupno smo osvojili 3 kolajne.

V kategoriji mlajših dečkov je kot za šalo nasprotnike premagal Mark Lukšič in osvojil 1. mesto. Drugo uvrščena sta bila Tristan Petrušić in Haya Veinhandl Obaid, ki sta se odlično borila in za las izgubila le finalno borbo. Tretjo kolajno si je priboril David Lazić, ki je v isti kategoriji kot Mark osvojil 3. mesto.

Uvrstitve sta si priborila še Luka Lukšič s 5. mestom, ki je imel slab dan in tokrat prvič ostal brez stopničk, a vseeno zelo blizu ter Matej Mally s 7. mestom, ki je moral kljub dobremu začetku prenehati z borbami zaradi poškodbe noge. Izkazal se je za pravega borca in smo nanj zelo ponosni. Vsekakor je Judo klub Komenda kos vsem slovenskim klubom, kar dokazujejo dobre uvrstitve na tako zelo močnih in obiskanih tekmovanjih, kot je Nagaoka v organizaciji Judo kluba Olimpija. Čestitke za uspešno vodenje kluba in treningov gredo vsem trenerjem in predsedniku Boštjanu Veinhandlu.

Avtor: Katarina Kumer

Uspešen vikend za Judo klub Komenda

V nedeljo, 18. novembra 2018, je judoistka Katarina Kumer nastopila na tekmovanju Judo kluba Olimpija NAGAOKA, v hali Tivoli in nadaljevala sobotne dosežke tekmovalcev Judo kluba Komenda, ki so skupno osvojili tri kolajne in jim dodala še dve novi.

V kategoriji mlajših članic do 23 let je osvojila 3. mesto in po dolgi in napeti borbi priznala premoč dvojčicama Ambrožič. Med članicami je zasedla 1. mesto. Nagaoka je eno izmed največjih slovenskih judo turnirjev z dolgoletno tradicijo, ki se je letos odvijalo že 55. leto zapored. Ponosni smo, da se je Judo klub Komenda po uspešnih borbah na Nagaoki v soboto in nedeljo uvrstil med 20 najboljših klubov v Sloveniji.

Avtor: Boštjan Veinhandl

Tagi