Judo klub Komenda ima dva nova državna prvaka in skupno 10 kolajn na državnem prvenstvu U12

V soboto, 11. maja 2019, je v Ljutomeru potekalo državno prvenstvo v judu za mlajše dečke in mlajše deklice U12. Od 14 tekmovalk in tekmovalcev Judo kluba Komenda, se jih je kar 10 uvrstilo med najboljše tri v državi. Najboljša in nepremagana izmed vse konkurence pa sta bila Žiga Pahor in Haya Veinhandl Obaid, ki sta postala državna prvaka 2019. Tako smo skupno od 31 klubov in 200 tekmovalcev zasedli 1. mesto po številu osvojenih medalj in ekipno 5. mesto po seštevku točkovanja Judo zveze Slovenije.

Odlično in hrabro so se borili tudi ostali tekmovalci, kar 8 se jih je po težki poti in zahtevnih borbah uspelo prebiti na 3. mesto. Eva Forte in Timeja Starovasnik, ki se tokrat nista borili v isti kategoriji sta pokazali odlične borbe, z gubljeno drugo borbo sicer zapravili vstopnico za finale, a se uspešno prebili na tretje mesto. Prav tako je to uspelo Niku Cankarju, Jaki Pahuljetu, Tevžu Kristanu, Filipu Megliču, Gašperju Romšaku in Karimu Veinhandlu. Za las so se stopničke izmuznile Tristanu Petrušiću in Tianu Cizerletu, ki je imel veliko višje in težje borce. Matevž Bizjak in Jonaš Rua Kvapil, ki sta začela trenirati komaj letošnjo sezono, a se kljub temu dobro borila na najpomembnejšem tekmovanju v letu, sta osvojila še vedno vrhunsko 7. mesto.

Na letošnje državno prvenstvo U12 smo odšli odlično pripravljeni, k temu so pripomogle tudi prvomajske judo priprave, ki jih je Judo klub Komenda organiziral v Termah Olimia, treninge pa je vodil slovenski olimpijec in medalist na Evropskih igrah leta 2009, Aljaž Sedej. Za letos smo z državnimi prvenstvi zaključili, kmalu nas čaka še polaganje pasov. Glede na to, da je bila večina naših tekmovalcev leto mlajša v svoji kategoriji in so že stali na stopničkah, lahko prihodnjo sezono vsekakor ciljamo na še več državnih prvakov.

Rezultati:

1. mesto: Žiga Pahor, Haya Veinhandl Obaid

3. mesto: Eva Forte, Timeja Starovasnik, Nik Cankar, Jaka Pahulje, Tevž Kristan, Filip Meglič, Gašper Romšak, Karim Veinhandl

5. mesto: Tian Cizerle, Tristan Petrušić

7. mesto: Jonaš Rua Kvapil, Matevž Bizjak

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo Klub Komenda

Tagi