Jubilejne 10. zimske priprave za nogometaše NK Roltek Dob v polnem teku!

Kar devet nogometnih selekcij in več kot 130 nogometašev NK Roltek Dob se letos med 25. februarjem in 2. marcem v hrvaškem Rovinju pripravlja na nadaljevanje letošnje sezone.

Poleg tekmovalnega dela imajo nogometne selekcije NK Roltek Dob tudi vsakoletne zimske priprave, ki se zadnja tri leta konec februarja odvijajo pri naših »sosedih« v Rovinju, kjer vsi udeleženci v tednu dni dodobra izkoristijo odlične pogoje za treninge in prijateljske tekme ter pripravo na nadaljevanje sezone.

In tudi letos je tako, a le-te so še bolj posebne, saj so 10. zapovrstjo, ves čas pa jih vodi Marjan Cerar, direktor našega kluba, ki je ob jubileju priprav navdušen.»Pogoji v Rovinju so fantastični, letos nam malce nagaja vreme, saj je precej vetrovno, a mi se ne damo in vse je tako, kot mora biti. Zahvaliti se moramo seveda tudi predsedniku našega kluba, Bojanu Gasiorju, našim sponzorjem, Gostinskemu podjetju Trojane, podjetju Roltek d.o.o. in Eltekoma s.p. ter lokalni skupnosti in seveda staršem naših nogometašev, ki nam pomagajo pri tem projektu vsako leto, brez njih nam ne bi uspelo,« pove Marjan Cerar.

Del Strokovnega štaba NK Roltek Dob na pripravah, z leve Ivo Čančar, trener vratarjev, Nenad Toševski, trener in fizioterapevt Sašo Kavčič.

Temperatura 0 °C + hitrost vetra 41km/h + vlažnost 41% = občutek –+10 °C. A niti naših otroških selekcij to ne prežene z nogometnih igrišč!

Niti naši cicibani NK Roltek Dob se niso ustrašili vetrovnih razmer. Še več, z veliko mero poguma in dobro oblečeni, so se prav vsi mali junaki le-tem s treningom zoperstavili na igrišču NK Rovinj. K temu zagotovo pripomorejo naši odlični trenerji Denis Mešanovič (U9), Dušan Smolnikar (U10) in Matjaž Gasior (U11) ter Albin Vezirovič (trener vratarjev), ki so s pogoji na letošnjih zimskih pripravah zelo zadovoljni.

Prve treninge na pripravah sta tudi že opravili selekcija mlajših dečkov, oz. U13 NK Roltek Dob, ki jo vodi Sašo Avbelj in starejših dečkov, oz. U15 NK Roltek Dob, ki jo vodi Žan Cerar, pri delu pa mu pomaga Simon Smolnikar. Obe selekciji bosta poleg treningov v sklopu zimskih priprav na nadaljevanje sezone, odigrali tudi prijateljske tekme s klubi iz Avstrije in Slovenije (ND Bilje).

Selekcija U13 NK Roltek Dob.

Kadeti in Mladinci, oz. U17 in U19 NK Roltek Dob, ki nastopata v 2. SKL in 2. SML –zahod, so pod “budnim očesom” obeh trenerjev na prvem treningu “pilili” taktiko! Oba trenerja, tako Nedo Miletič (U17), kakor tudi Bojan Komatovič (U19), sta z angažiranostjo svojih nogometašev kljub vetru in nizki temperaturi, zelo zadovoljna.

S pozitivno energijo obe članski ekipi opravili prvi trening v Rovinju

Članska B ekipa, ki jo vodi Matjaž Kunstelj, je včeraj popoldne v Športnem parku Rovinj opravila svoj prvi trening na letošnjih zimskih pripravah. Ob sicer sončnem, a tudi mrzlem vremenu, so nogometaši ohranili pozitivno energijo in kljub vremensko slabših pogojih, izpeljali trening do konca.V sredo čaka naše nogometaše prijateljska tekma z avstrijskim klubom ATUS Feistritz SV iz Rosentalas (Slovenska Bistrica v Rožu), za katerega sicer igra Denis Mešanovič, trener naše U9 ekipe. Ekipi Dobljanov sta se na pripravah pridružila dva nova nogometaša in sicer Amel Račič ter Emir Velič (posoja iz Domžal).

Člani B NK Roltek Dob.

Članska A ekipa, ki jo vodi trener Nenad Toševski, je prvič preizkusila istrsko nogometno zelenico že takoj po prihodu v Rovinj, na kateri se bo sicer danes v popoldanskem času( predvidoma ob 16.uri) v prijateljski tekmi pomerila z hrvaškim prvoligašem NK Istra 1961. Članski A ekipi so se na pripravah pridružili nogometaši, ki so v zimskem prestopnem roku oblekli dres »Modrih« iz Doba in sicer Jaka Krajc (Šenčur), Žan Kumer (Krško), Jakob Lužar (Radomlje), Nik Plavšič (NK Kranj), Kristijan Šipek (posoja iz Domžal) in Nejc Levec (Radomlje). Odhodi: Ekipo so v zimskem prestopnem roku zapustili Jernej Leskovar, ki bo odslej nosil dres avstrijskega četrtoligaša Pollau TSV, Klemen Nemanič, ki je odšel na Poljsko k tretjeligašu Legionovia, le-tega vodi slovenski strateg Robert Pevnik, Kristjan Draksler je odšel k NK Zarica Kranj, našemu tekmecu v 2. SNL in Samo Kokalj, ki bo odslej nosil dres gorenjskega tretjeligaša ND Šenčur.

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob

Tagi