Jernej Žajdela iz AMD Domžale po dveh dirkah na četrtem mestu

Izvedeni sta bili dve dirki državnega prvenstva Slovenije za kategorije skuter, ohvale, minimoto, supermoto in oldtimer 50 GP. Jernej Žajdela, član AMD Domžale, je uspešno nastopil tako na dirki v Krškem, kot tudi v Vrtojbi in po dveh dirkah je v razvrstitvi najmočnejšega razreda skuterjev, razred 70, na visokem četrtem mestu.

Dirko na Racelandu v Krškem je Jernej Žajdela zaključil na šestem mestu. Višjo uvrstitev je preprečil padec. Smolo je imel tudi na dirki v Vrtojbi, saj je v prvem zavoju prve vožnje prav tako padel in moral dirko nadaljevati iz začelja. Po prevoženih 16 krogih je uspel napredovati do 5. mesta. Precej bolje se je zanj razpletla druga vožnja, saj je skozi cilj zapeljal na tretjem mestu. Seštevek obeh voženj ga je prav tako postavil na zmagovalni oder, osvojil je skupno tretje mesto. Po prvi tretjini prvenstva je na četrtem mestu.

Poleg Žajdele bi moral barve AMD Domžale v letu 2018 zastopati tudi mladi Enej Logar, ki je pred pričetkom letošnje sezone v AMD Domžale prestopil iz AMD Brežice. Lanski državni prvak razreda Ohvale 160 pa se je na zadnjem treningu pred pričetkom sezone poškodoval in bo primoran izpustiti prvo polovico sezone.

Avtor: E.L.; Foto: AMZS

Tagi