Jernej Orešek iz TAK Domžale zmagal na mednarodnem turnirju Ljubljana Open!

V nedeljo, 19. novembra 2017, je v Ljubljani Zveza olimpijskega dviganja uteži organizirala najmočnejše tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži po letu 1982 v Sloveniji. V hotelu Austria Trend je potekal Mediteranski pokal in Ljubljana Open.

Težkoatletski Klub Domžale je vidno prispeval k uspešni izvedbi mednarodnega turnirja Ljubljana Open. Boštjan in Ivan Peterca sta bila aktivna v sodniških vrstah, v tekmovalnih pa Petra Pavlič, Nejc Orešek in Anže Kosmač. Vsi trije so pokazali veliko odločenost in nepopustljivost v borbi z utežmi, kot člani slovenske reprezentance. Petra Pavlič je v potegu dvignila 70 kg, v sunku pa 88 kg (najboljši letošnji rezultat), Anže Kosmač je v potegu zmogel 115 kg, v sunku pa kar 145 kg (najboljši letošnji rezultat).

Še posebej pa se je na turnirju izkazal Jernej Orešek, ki je osvojil turnir Ljubljana Open z rezultatom 120 kg v potegu in 135 kg v sunku. To je skupaj pomenilo 310 točk s čimer je krepko popravil letošnje najboljše dvige. Prisotne so bile tudi televizijske ekipe, tako je Pop TV v najbolj gledanem terminu objavil daljši prispevek. Jernej Orešek je po tekmovanju povedal, da ni pričakoval takšnega uspeha, vendar je v ključnih trenutnih uspel izvesti najboljše dvige v letošnji sezoni, kar pomeni, da je res dobro načrtoval formo.
 

Avtor: V.O.
Tagi