Jan Klobučar nova okrepitev Kamničanov

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v novo sezono krenili še z enim slovenskim reprezentantom, saj v Kamnik po Sašu Štalekarju, ki se je po letu dni vrnil v klub, prihaja še Jan Klobučar. Sedemindvajsetletni sprejemalec, ki je zadnjo sezono igral za francoski Narbonne, bo za kamniško ekipo igral najmanj eno sezono. Tudi v novi sezoni pa bo za Kamničane igral Poljak Milosz Hebda.

Kamniška zasedba bo v novo sezono, ki se bo najverjetneje začela sredi septembra, krenila v zelo spremenjeni zasedbi. Že nekaj časa je znano, da bosta kamniški dres ob povratniku Štalekarju nosila še Martin Kosmina in Diko Purić, v teh dneh pa je pogodbo podpisal še Jan Klobučar.

»Zaradi trenutnega položaja v svetu športa sem začel razmišljati o igranju v Sloveniji. Zadnjih pet sezon v tujini je bilo polno različnih izkušenj, tako lepih in manj lepih, lahko pa mirno rečem, da so bila to leta osebne in profesionalne rasti. Tujina ti odpre nova obzorja, iz katerih se lahko kot oseba veliko naučiš. Začutil sem, da je pravi čas, da se vrnem v Slovenijo, Calcit mi je ponudil sodelovanje, predstavili so mi načrt za novo sezono, ki mi je bil všeč, zato sem ponudbo tudi sprejel. Predvsem se veselim domačega okolja in seveda novih izzivov v novem dresu. Biti del ekipe, ki jo trenira tako odmevno odbojkarsko ime, kot je Gregor Jerončič, je zame velik privilegij. Verjamem, da se bom v ekipi počutil domače, tudi zaradi ostalih mojih bivših soigralcev, ki so ravno tako prestopili v Kamnik. Tudi sam tekmovalni pogled mi je všeč, določene ekipe so pripeljale kar nekaj zvenečih imen, kar bo zagotovo naredilo slovensko ligo močnejšo in zanimivejšo,« je ob prihodu v Calcit Volley dejal Klobučar, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Šoštanju. V Sloveniji je pred prihodom v ACH Volley igral še za Fram. Z Ljubljančani je osvojil tri naslove državnega prvaka in tri pokalne lovorike, v tujini pa je dve leti igral za nemški United Volley Frankfurt, eno leto pa za poljski MKS Bedzin, Piacenzo in v minuli sezoni za Narbonne.

Dobra novica za navijače Calcit Volleyja je tudi, da bo tudi v prihodnji sezoni za slovenske podprvake igral Milosz Hebda, 208 cm visoki poljski sprejemalec.

Avtor: Calcit Volley; Foto: SportPiacenza

Komentarji uporabnikov
Tagi