Jan Emberšič iz AK Domžale na Ptuju postavil nov državni rekord v metu kladiva

Na Mestnem stadionu na Ptuju je v soboto, 7. marca 2020, potekalo Zimsko prvenstvo Slovenije v metih za članski in mlajši mladinski kategoriji. Na prvenstvu je iz rok Jana Emberšiča iz Atletskega kluba Domžale pet kilogramov težko kladivo poletelo kar 70,04 metra, s čimer je dosedanji rekord iz leta 2005 izboljšal za 39 centimetrov.

Jan Emberšič iz Atletskega kluba Domžale je novi državni rekorder v metu kladiva v kategoriji mlajših mladincev. Na Zimskem prvenstvu Slovenije v metih za članski in mlajši mladinski kategoriji je že s prvim metov v konkurenci popravil 15 let star državni rekord Tomaža Bogovoča, ki je znašal 69,65 m. Dosedanji državni rekord je Jan izboljšal za 39 cm. Nov državni rekord v metu 5 kg kladiva za mlajše mladince U16 sedaj znaša 70,04 m.

Mejo magičnih 70 metrov je Jan presegel že na treningu, a je na tekmovanju dobil tudi uradno potrditev, da se je trdo delo preko zime izplačalo. Jan je s tem dosežkom izpolnil tudi normo za nastop na evropskem prvenstvu za mladince U18, ki je letos julija na sporedu v italijanskem Rietiju.

Miha Ulčar; Foto: Atletski klub Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi