Jaka Žagar in Anže Kosmač iz TAK Domžale državna prvaka

V nedeljo, 10. septembra 2017, je v Mariboru pod okriljem kluba Level up, potekalo državno prvenstvo za kadete, mladince in študente v olimpijskem dviganju uteži. Člani Težkoatletskega kluba Domžale so se na tem prvenstvu izkazali izvrstno. 

Jaka Žagar je v kadetski konkurenci (do 17 let) v kategoriji do 94 kg osvojil prvo mesto! Ob tem je postavil tudi tri državne rekorde. V potegu je dvignil 80 kg, v sunku 95 kg ter v olimpijskem biatlonu 175 kg. V študentski konkurenci je odlično tekmoval diplomirani kineziolog Anže Kosmač. V kategoriji do 85 kg je osvojil zlato medaljo z rezultatom 118 kg v potegu in 137 kg v sunku!

Drugi del sezone se je torej dobro začel, zahvala gre težkim treningom, saj le ti dajejo želene rezultate. Tekmovalke in tekmovalci TAK Domžale se tega še kako dobro zavedajo. Počepi zadaj in spredaj, vlečenja, sunki iz stojal, nalog na moč in piljenje tehnike so stalni repertoar napornih treningov v klubu. Kdor se tega v dviganju drži, tistemu medalja ne ubeži! Težkoatletski Klub Domžale pa že nadaljuje s tekmovanji, kaj kmalu namreč odpotuje na močan mednarodni turnir v Sombor. 

Avtor: Valentin Orešek
Tagi