Izjemna sezona 2019 za Pio Lovrič je končana

Zelo uspešna in dolga sezona je za 17-letno domžalsko teniško igralko Pio Lovrič končana. Če bi jo morali opisati bi jo opisali z eno besedo – IZJEMNO!

Z odličnimi nastopi po novem letu na Češkem, nadaljevanju v Braziliji in uspehom kariere v mladinski konkurenci, z zmago pred 500 gledalci v Firencah se je Pii odprla možnost igranja na mladinskih grandslam turnirjih v Parizu in Wimbledonu.

Nato je sledil prvi profesionalni članski turnir v češkem Olomoucu (četrtfinale posamezno in finale dvojice), uspešno nadaljevanje v tunizijski Tabarki (finale posamezno, finale dvojice in četrtfinale posamezno) in s tem prva uvrstitev na svetovno člansko žensko lestvico in to na 1.049 mesto posamezno in 1.125 mesto dvojice.
Z dobrimi igrami v grškem Heraklionu (četrtfinale posamezno 2x,polfinale dvojice) je Pia sezono zaključila na 953. mestu posamezno in 1.050. mestu v dvojicah na svetovni ženski članski lestvici.

Pia Lovrič s trenerjem Igorjem Ogrincem.

Na mladinski svetovni lestvici do 18 let pa je Pia leto 2019 zaključila na 49. mestu in to kljub temu, da skoraj pol leta sploh ni nastopala na mladinskih turnirjih, saj je v mesecu juliju odigrala svoj zadnji mladinski turnir!

Pia je na podelitvi teniške zveze Slovenije prejela kar tri priznanja in sicer:

  • najboljša mladinska igralka,
  • nagrado za posebne dosežke,
  • postala je Petrolov up leta.

V Domžalah pa je ena izmed glavnih kandidatk za športnico Domžal.

Sedaj je čas za priprave na novo sezono, ki jo bo Pia odprla v daljni Avstraliji, na najbrž svojem zadnjem mladinskem grand slam turnirju, saj se bo potem popolnoma posvetila članski konkurenci. Nato sledijo članski turnirji.

Najzaslužnejši za uspehe so seveda glavni trener Igor Ogrinc in nepogrešljivi Andraž Tome, kondicijska trenerja Matej Bunderla in Anže Kunavar, psihologinja Tjaša Jezernik, maserka Vesna Udovič in sparing partner Miha Kancilija. Ne smemo pa pozabiti na izjemno podporo njenih staršev Simone in Tomaža.

Od leve: Pia Lovrič, Marjan Ogrinc in Igor Ogrinc.

Seveda pa brez sponzorjev ne gre, zato je prav, da se jim zahvalimo. Posebna zahvala gre Teniškemu klubu Domžale s predsednikom Marjanom Ogrincem na čelu, podjetjem BTC, HEAD AUSTRIA, TTR d.o.o., TIKT d.o.o., Teniški zvezi Slovenije in pa seveda celotni ekipi, ki stoji za izjemnimi rezultati.

Miha Ulčar; Foto: Teniški klub Domžale

 

Tagi